Toegankelijkheid

Skip to main content

Joomla 3.5 stable: 21 maart 2016

Joomla 3.5 stable: 21 maart 2016

04 maart 2016
Joomla 3.5 stable: 21 maart 2016

Als alles volgens plan verloopt komt in maart 2016 Joomla 3.5 stable uit voor het publiek. De afgelopen maanden hebben de Joomla ontwikkelaars veel werk verzet en Joomla beta's uitgebracht waarmee ontwikkelaars konden experimenteren. Wij hebben dat ook gedaan, om zowel als webdesigner als webhoster zijnde te experimenteren met de software. Nu is het bijna zo ver dat iedereen ermee kan gaan werken.

Joomla 3.5 stable is vanaf 9 maart te downloaden vanaf Joomla.org en biedt een aantal veranderingen waarvan compatibiliteit met PHP 7 de belangrijkste is. PHP 7 biedt namelijk vergeleken met PHP 5 (uw website bij ons draait nu op PHP 5.6) veel extra snelheid en veel minder geheugengebruik.

Voor bezoekers op websites betekend dit dat websites nog sneller op het scherm komen, voor webhosters betekend het dat het geheugen op de server minder snel volloopt. Op de website van PHP staat meer informatie en een leuke infographic. Uiteraard is op mijn server PHP 7 al helemaal operationeel en kunt u in Directadmin kiezen tussen PHP 5.6 en PHP 7. Let wel op als u PHP 7 selecteerd, veel software is niet niet voor PHP 7 geoptimaliseerd en werkt mogelijk nog niet.

Ook voor u als eigenaar van een website biedt een overstap naar Joomla 3.5 daarom voordelen. Wanneer Joomla 3.5 daadwerkelijk uitgebracht is kunt u in een volgend blogartikel lezen hoe u kunt upgraden naar de nieuwste versie van Joomla.

joomla


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact