Toegankelijkheid

Skip to main content

Website onderhoud

31 mei 2016
Website onderhoud

Het is vaak een ondergeschoven kindje; het technisch wekelijks onderhouden van uw website. Helaas is het niet regelmatig updaten van uw website wel iets dat risico's met zich meebrengt.

Uw website is waarschijnlijk gebouwd op een CMS zoals Joomla of Wordpress, aangevuld met extra functionaliteit door middel van Joomla extensies of Wordpress plugins. Extensies en plugins zijn ideaal om uw website op eenvoudige wijze uit te breiden met functionaliteit. Maar waar amper voor gewaarschuwd wordt; elke plugin of extensie vergroot het risico op veiligheidsproblemen.

Veiligheid van Joomla extensies en Wordpress plugins

Elke Joomla extensie of Wordpress plugin voegt extra functies toe, maar ook extra mogelijkheden voor hackers en andere kwaadwillenden om binnen te dringen in uw website. Als we uw website voorstellen als kasteel, dan is elke extensie of plugin een toren met een poort. De toren staat voor extra functionaliteit, de poort voor extra kwetsbaarheid. Hoe mee poorten een kasteel heeft, hoe meer manieren kwaadwillenden hebben om binnen te dringen.

Wekelijkse updates en technisch onderhoud

Door wekelijks zorg te dragen voor het uitvoeren van updates voor het CMS (Joomla of Wordpress) en de geïnstalleerde extensies en plugins, verkleint u het risico op een hack. In het bovenstaande voorbeeld kunt u dit zien als een wekelijkse ronde langs alle poorten, controle van alle sloten en het vervangen van gecorrodeerde onderdelen door hagelnieuw hang- en sluitwerk. Nog steeds geldt: hoe meer poorten hoe groter het risico op een hack, maar door regelmatig het hang- en sluitwerk te onderhouden wordt het risico in ieder geval niet exponentieel groter.

Zelf niet de tijd of kennis?

Laat het dan door ons uitvoeren. Bekijk meer informatie op de technisch onderhoud pagina of neem contact op.


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact