Welkom

Automatisch Joomla cache opschonen

Elke keer als iemand uw website bezoekt worden alle modules, plug-ins en content uit de database gehaald en omgezet naar HTML output. Deze wordt voor de snelheid opgeslagen in een cachegeheugen. Soms is het nodig om zelf het cachegeheugen te kunnen verwijderen of om de Joomla cache automatisch te laten opschonen.

Waarom Joomla cachegeheugen inschakelen?

Heb je dit ook wel eens gemerkt? Je plaatst een nieuw artikel, je wijzigt iets aan de template of aan een plugin. Je bewaard je wijzigingen, kijkt op je website, en ziet... geen enkele verandering. Heel erg irritant, zeker omdat het enkele stappen vereist om handmatig het cachegeheugen van Joomla te verwijderen. Veel mensen schakelen daarom het cachegeheugen van Joomla uit, zodat ze hiervan geen last hebben. Maar, het inschakelen van het Joomla cachegeheugen heeft wel degelijk voordelen.

Voordelen van Joomla cache

  • Joomla is een stuk sneller, zeker als je een aantal plugins geïnstalleerd hebt.
  • Google geeft snellere websites voorrang in de zoekresultaten.
  • Als je website geladen wordt uit cachegeheugen is veel minder CPU nodig op de server. Je kunt dus op piekmomenten veel meer bezoekers tegelijk afhandelen.

Het is daarom veel beter om het Joomla cachegeheugen ingeschakeld te laten/zetten. Maarja, dan zit je dus elke keer als je iets wijzigt en geen geduld hebt met een aantal handmatige stappen voor het opschonen van Joomla cache. Of niet...?

JOOMLA CACHE AUTOMATISCH OPSCHONEN

Joomla zou Joomla niet zijn als er geen ontwikkelaar was die er geen Joomla extensie voor geschreven had. De Joomla plugin 'Cache cleaner' van Regular Labs (Nederlandse ontwikkelaar) zet onderaan in de back-end van Joomla een altijd zichtbare knop (ook wanneer je een artikel bewerkt o.i.d.) waarop je kunt klikken voor het opschonen van de Joomla cache. Een groene balk bovenaan het scherm bevestigd dat het Joomla cachegeheugen is verwijderd en dat je wijzigingen dus zichtbaar zijn op de website.

In de Pro verzie van Cache Cleaner kun je zelfs het automatisch opschonen van de Joomla cache instellen per interval (seconden) of elke keer wanneer je een wijziging aanbrengt. Je hoeft dan niet eens meer op de altijd zichtbare knop te klikken; steeds als je bijvoorbeeld een artikel bewaard wordt automatisch het Joomla cachegeheugen verwijderd.

Hulp nodig bij automatisch opschonen Joomla cache?

Heb je hulp nodig bij het automatisch laten opschonen van de Joomla cache? Of bij het installeren van de genoemde plugin? Neem direct contact met ons op.

contact

Neem nu contact opContact

Contact

Snel zaken met ons doen? Weten wat iets kost? Neem direct contact op.

 

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg. Klik op een logo voor meer details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Logo 3dechobarendrecht
Elegant Hedel

© Als een Rode Lap / Studio Van Berkel
KVK 53581792 - BTW NL001889173B64.
Prijzen excl. 21% btw.
Algemene voorwaarden