E-mail doorsturen / forwarden werkt niet

E-mail doorsturen / forwarden werkt niet

E-mail doorsturen / forwarden werkt niet

Ons controlepaneel biedt de mogelijkheid tot het doorsturen van e-mails. Dit is enkel bedoelt voor het doorsturen van e-mails tussen postvakken binnen uw e-mailadres. Stelt u toch een forwarder in naar een extern postvak zoals Gmail of Hotmail? Dan kunt u de onderstaande foutmelding zien in de logs op uw webhostingpakket:

  • Delay reason: SMTP error from remote mail server after end of data: 421 4.7.0
    No valid 'x-transip-mail-auth' DNS record found for 'gmail.com'.

Uitleg

Gmail, Hotmail etc. bekijken per ontvangen e-mail of de versturende e-mailserver gerechtigd is om e-mail te zenden namens de domeinnaam van de zender. Is een e-mailserver niet gerechtigd tot het sturen van een e-mail dan wordt bovenstaande foutcode gegenereerd.

Onze e-mailserver is gerechtigd tot het versturen van e-mail namens @alseenrodelap.nl en de domeinnamen van al onze klanten.

Wanneer u e-mail rechtstreeks doorstuurt middels een forwarder in Directadmin dan stuurt onze e-mailserver een e-mail door namens het e-mailadres waarvan het binnenkwam. Dat kan betekenen dat onze e-mailserver een e-mail doorstuurt namens de afzender zoals een @outlook.com adres zonder dat onze server gerechtigd is om e-mails te sturen namens deze domeinnaam. Dat levert vervolgens de bovenstaande fout op.

Hoe te verhelpen?

Helaas is dit niet te verhelpen; dit is helaas een gevolg van maatregelen tegen spamberichten. U kunt de forwarder in ons controlepaneel wel binnen uw eigen webhostingpakket gebruiken zoals het doorsturen van jan@uw domeinnaam.nl naar piet@uw domeinnaam.nl. 

Dit probleem heeft u niet alleen bij ons; alle webhosters hebben hier last van. Het is een mechanisme bedoelt om SPAM te voorkomen, maar legitiem doorgestuurde e-mails worden hierdoor ook geblokkeerd.

U kunt wel e-mails doorsturen vanuit uw e-mailprogramma zoals Outlook, Apple Mail of Thunderbird. Dan wordt de e-mail namelijk namens uw eigen e-mailadres doorgestuurd.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact

Zij kozen al voor ons:
Logo Midpoint Brabant
Logo Politie
Logo Regio Hart van Brabant
Logo Avans hogeschool
Logo Bureau Regio Amersfoort
Logo Tiltechniek

Contact

Waar kunnen we u mee helpen?

Vul de anti-spam opgave goed in (hint: 8)

Als een Rode Lap
Sluiskeshoeven 8
5244GM Rosmalen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK 53581792
BTW NL001889173B64

Vragen?

U heeft waarschijnlijk nog vragen en wij komen graag achter uw wensen. Neem contact op. Vaak krijgt u dezelfde dag nog antwoord.

Contact