Alseenrodelap.nl

Welkom bij 'Als een Rode Lap'. Met aandacht en passie maken wij Joomla en Wordpress websites, foto's, filmpjes en verzorgen we grafisch ontwerp, webhosting en meer. Wij zijn gevestigd in Waalwijk en hebben ervaring sinds 2006. Wat mogen we voor u betekenen?

vrijblijvend contact

Gebruik SMTP in webapps zoals Joomla en Wordpress

Gebruik in uw webapplicaties zoals Joomla, Wordpress en nieuwsbrief software SMTP in plaats van Sendmail of PHP Mail.

Probleem

Steeds vaker komt het voor dat een Wordpress of Joomla website gehacked wordt en er een virus wordt geplaatst welke via de PHP MAIL() functie, waarvoor geen wachtwoord benodigd is, zeer grote hoeveelheden emailspam verstuurt. Hierdoor wordt vervolgens het IP adres van de server geblokkeert door spamlijsten waardoor onze klanten hun email geblokkeert zien worden door o.a. Outlook, Hotmail en Gmail.

Oplossing

Daarom wordt op de webserver de MAIL() functie geblokkeert. Hiermee wordt op een duurzame manier vorkomen dat er in de toekomst via PHP virussen spam wordt verstuurt. Echter werkt hierdoor de standaard mail functie van bijvoorbeeld Joomla en Wordpress ook niet meer. Dit is te herstellen door simpelweg de gegevens van uw mailbox in Joomla of Wordpress in te vullen waardoor alle emailfunctionaliteit weer werkt. Doe dit ook in bijvoorbeeld nieuwsbrief software indien die apart geconfigureerd moet worden.

Uitleg

In de basis selecteert u SMTP als mailer en gebruikt u de volgende gegevens:

Server uitgaande email (voor smtp): mail.alseenrodelap.nl
Poort uitgaande email: 587
Authenticatie: altijd, gebruikersnaam en wachtwoord
TLS: Nee
Gebruikersnaam: volledig email adres
Wachtwoord: het wachtwoord van uw mailbox

Joomla

Log in in de backend van uw Joomla website en ga bovenin het menu naar 'Systeem' -> 'Algemene instellingen'. Ga vervolgens naar het tabje 'Server' en selecteer rechts onderin bij 'Mailer*' de waarde 'SMTP'. Vervolgens kunt u de bovenstaande gegevens invullen. Klik daarna bovenaan de pagina op 'Opslaan & sluiten'. Test de instellingen uit via het contactformulier op uw website.

Joomla SMTP email

Wordpress

Installeer de plugin 'Easy SMTP Mail' vanaf https://wordpress.org/plugins/webriti-smtp-mail/ (externe ontwikkelaar) en ga vervolgens in het admin menu naar 'Instellingen' -> 'Easy WP SMTP'. Hier kunt u de bovenstaande SMTP gegevens invullen en ook direct uittesten.

Hulp nodig bij het instellen van SMTP in uw webapp?

We helpen u graag. Neem contact op via email met uw bij ons bekende email adres en vermeld de details.

5 sterren goede beoordeling
Flexibel, prompte reactie, uitstekende bereikbaarheid en service en bovenal zeer plezierig in omgang. Daarnaast hanteren zij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking.
H. de Kort, Regio Hart van Brabant
Klanten

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg. Klik op een logo voor details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Logo 3dechobarendrecht
Elegant Hedel
Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met de plaatsing van cookies, o.a. voor analytische doeleinden.
Ok Weigeren