Toegankelijkheid

Skip to main content

Gebruik SMTP in webapps zoals Joomla en Wordpress

Gebruik SMTP in webapps zoals Joomla en Wordpress

Gebruik in uw webapplicaties zoals Joomla, Wordpress en nieuwsbrief software SMTP in plaats van Sendmail of PHP Mail.

Probleem

Steeds vaker komt het voor dat een Wordpress of Joomla website gehacked wordt en er een virus wordt geplaatst welke via de PHP MAIL() functie, waarvoor geen wachtwoord benodigd is, zeer grote hoeveelheden emailspam verstuurt. Hierdoor wordt vervolgens het IP adres van de server geblokkeert door spamlijsten waardoor onze klanten hun email geblokkeert zien worden door o.a. Outlook, Hotmail en Gmail.

Oplossing

Daarom wordt op de webserver de MAIL() functie geblokkeert. Hiermee wordt op een duurzame manier vorkomen dat er in de toekomst via PHP virussen spam wordt verstuurt. Echter werkt hierdoor de standaard mail functie van bijvoorbeeld Joomla en Wordpress ook niet meer. Dit is te herstellen door simpelweg de gegevens van uw mailbox in Joomla of Wordpress in te vullen waardoor alle emailfunctionaliteit weer werkt. Doe dit ook in bijvoorbeeld nieuwsbrief software indien die apart geconfigureerd moet worden.

Uitleg

In de basis selecteert u SMTP als mailer en gebruikt u de volgende gegevens:

Server uitgaande email (voor smtp): mail.alseenrodelap.nl
Poort uitgaande email: 587
Authenticatie: altijd, gebruikersnaam en wachtwoord
TLS: Nee
Gebruikersnaam: volledig email adres
Wachtwoord: het wachtwoord van uw mailbox

Joomla

Log in in de backend van uw Joomla website en ga bovenin het menu naar 'Systeem' -> 'Algemene instellingen'. Ga vervolgens naar het tabje 'Server' en selecteer rechts onderin bij 'Mailer*' de waarde 'SMTP'. Vervolgens kunt u de bovenstaande gegevens invullen. Klik daarna bovenaan de pagina op 'Opslaan & sluiten'. Test de instellingen uit via het contactformulier op uw website.

Joomla SMTP email

Wordpress

Installeer de plugin 'Easy SMTP Mail' vanaf https://wordpress.org/plugins/webriti-smtp-mail/ (externe ontwikkelaar) en ga vervolgens in het admin menu naar 'Instellingen' -> 'Easy WP SMTP'. Hier kunt u de bovenstaande SMTP gegevens invullen en ook direct uittesten.

Hulp nodig bij het instellen van SMTP in uw webapp?

We helpen u graag. Neem contact op via email met uw bij ons bekende email adres en vermeld de details.

Contact

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie krijgen of een offerte ontvangen? Neem contact op en u krijgt snel een reactie.

Contact