Toegankelijkheid

Skip to main content

E-mail instellen

E-mail instellen

Gebruik de onderstaande instellingen op uw email in te stellen in Outlook of andere emailsoftware of bekijk uw email via webmail. Emailadressen en wachtwoorden kunt u zelf beheren in Plesk. Wij kunnen uw wachtwoorden niet zien dus als u een wachtwoord vergeet dient u die zelf opnieuw aan te maken.

Wanneer u gebruik maakt van deze instellingen wordt emailverkeer tussen uw PC/Mac en onze server versleuteld, waardoor het niet af te luisteren is op openbare Wifi netwerken.

Zorg dat er in uw webhostingpakket via Directadmin een SSL certificaat is aangemaakt op mail.uwdomeinnaam.nl. Bouwen wij uw website en heeft u uw domeinnaam via ons geregistreerd? Dan hebben we dit al voor u gedaan.

De onderstaande instellingen zijn voor het IMAP protocol; het POP protocol is immers verouderd. Het wordt echter nog wel ondersteunt, daarvoor gebruikt u geen versleuteling en poort 110 voor inkomende mail.

INKOMENDE MAIL IMAP

Server inkomende email: mail.uwdomeinnaam.nl (vervang door uw eigen domeinnaam)
Email protocol: IMAP
Poort inkomende email imap: 993
SSL: Ja
Gebruikersnaam: uw volledige email adres

UITGAANDE MAIL SMTP

Server uitgaande email: mail.uwdomeinnaam.nl (vervang door uw eigen domeinnaam)
Poort uitgaande email: 465 (TLS)
TLS: Ja (geeft dit fouten? Probeer dan poort 587)
Authenticatie: gebruikersnaam en wachtwoord
Gebruikersnaam: uw volledige email adres

Instellen in Outlook: handleiding (microsoft.com).
Instellen in Thunderbird: handleiding (Mozilla.org).

Soms blokkeren internetproviders bepaalde poorten, en sommige instellingen staan diep verborgen in Outlook. Het kan daarom vergen dat u experimenteert met de diverse instellingen. In elke Outlook versie zijn de schermen weer net wat anders waardoor we geen standaard handleiding kunnen schrijven, maar bovenstaande gegevens zijn de basis.

Krijgt u tijdens het verbinden foutmeldingen over versleutelingsprotocollen, SSL, STARTTLS of TLS? Dan gebruikt u misschien verouderde software die niet meer ondersteund wordt en waarvoor geen updates meer uitkomen. Verouderde software werkt soms niet meer met moderne versleutelingsprotocollen. Wij gebruiken minimaal TLSv1.2.

Contact

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie krijgen of een offerte ontvangen? Neem contact op en u krijgt snel een reactie.

Contact