Toegankelijkheid

Skip to main content

Waarom is hosting iets duurder dan bij sommige concurrenten?

Waarom is hosting iets duurder dan bij sommige concurrenten?

Er zijn inderdaad budget webhosters waarbij u goedkoper terecht kunt. Wij concurreren dan ook niet op dat gebied; wij concureren met snelheid, uptime, backups, stabiliteit.

Verschil: Backups

Elke bestand wordt niet op 1 schijf geplaatst zoals bij veel budget webhosters, maar wordt in een oogwenk gedupliceerd naar verschillende schijven in diverse datacentra, en elke nacht wordt er een backup gemaakt die ook nog eens ongeveer 20 dagen bewaard blijft. Reken maar na; dagelijks al uw bestanden over meerdere schijven x 20. Dat kost heel wat ruimte! We doen dit ten behoeve van een hoge lees- en schrijfsnelheid en ter voorkoming van gegevensverlies als er een schijf crasht.

Verschil: SSD schijven

Verder werken wij met dure maar zeer snelle SSD schijven, alwaar de gemiddelde budgetwebhoster werkt met ouderwetse goedkope draaiende schijven. Als u zelf een SSD in uw PC of laptop heeft zitten, dan kent u het enorme snelheidsverschil.

Verschil: Drukte op de server

Veel budget webhosters 'oversellen' hun ruimte. Uitleg: als wij 100GB ruimte hebben op ons platform, dan zetten wij daar maximaal 10 pakketten van 10GB op, liefst nog minder. Dit is ook door de processor en het RAM geheugen goed te behappen. In tegenstelling tot veel budget webhosters die erop anticiperen dat klanten meer ruimte verkopen dan dat ze daadwerkelijk gebruiken; op een schijf van 100GB passen zo wel 20 of 30 accounts van elk 10GB. Dit merkt u; de processor en het geheugen van zulke servers zijn constant druk met al die websites. Op een drukke server van een budget webhoster staan wel honderden websites te draaien.

Verschil: Locatie van datacenter

De goedkoopste budget webhosters stallen uw webhosting pakket op een server in een Amerikaans datacenter omdat opslag en stroom daar veel goedkoper is. Dit voegt echter wel steeds enkele seconden toe aan de laadtijd van uw website omdat de data een oceaan moet oversteken. Ook zijn dit soort goedkope Amerikaanse datacenters niet milieuvriendelijk en heeft de Amerikaanse overheid uitgebreide bevoegdheden om aan uw bestanden te komen. Wij maken gebruik van een Nederlands State of the Art datacenter (DCG, Amsterdam) met rechtstreekse verbindingen met 'het' internetknooppunt van Nederland; AMS-IX.

Verschil: Constante virusscanner en firewall

Bij ons draait er constant een virusscanner die niet alleen uw mail scant maar ook dagelijks de bestanden op de server. Ook inspecteert een firewall constant de aard van de actieve verbindingen en monitort hij foutieve inlogpogingen. Dit vraagt extra processorkracht en RAM geheugen van ons hosting platform maar zorgt wel voor een veiligere omgeving waar uw website op draait.

Verschil: Support / contact

Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met dezelfde persoon, bij veel concurenten krijgt u een ticketnummer toegewezen en krijgt u steeds weer van iemand anders antwoord die uw situatie niet kent. Overigens hoeft u bij veel budget webhosters ook niet aan te kloppen voor uitgebreide ondersteuning, eventueel met remote desktop. Bij ons mag dat gerust en helpen wij u graag. Bij ons kunt u ook terecht voor moeilijkere vragen dan "ik ben mijn wachtwoord kwijt", wij hebben namelijk uitgebreid verstand van diverse CMS'en zoals Joomla en Wordpress.

Concreet verschil: Laadtijden, snelheid, veiligheid, uw positie in Google

Laadtijden van enkele seconden zijn bij veel budget webhosters geen uitzondering, terwijl websites op ons platform zelfs in de drukte uurtjes binnen een flits op uw scherm staan. Dat heeft ook weer positieve gevolgen voor uw plek in Google; die laat snelle websites hoger scoren dan langzame websites. Ook draait op ons platform in tegenstelling tot bij veel concurrenten altijd de nieuwste software (PHP, MySQL, Exim, Dovecot, Centos, etc) waardoor we het risico op bugs of veiligheidslekken verkleinen. Wij accepteren alleen klanten waarmee wij zelf contact hebben en waarvan wij weten met welk doel zij hun website gebruiken. Dat terwijl men bij veel budget webhosters met Paypal een pakketje kan aanschaffen om daar vanalles op te zetten; ook onveilige dingen zoals spammers, virussen of trojans die zich over de server zouden kunnen verspreiden of zaken die de server zeer zwaar belasten waardoor andere websites slecht functioneren. U wilt niet op zo'n server staan met uw website! Hint: als een spammer zijn mails vanaf zo'n server verstuurt, komt het IP adres oftewel de gehele server in blacklists terecht. Uw emails worden dan als spam aangemerkt bij diverse providers.

U bent bij ons klant met een reden: uw website is snel, goede service, snelle prompte reactie, 1 contactpersoon, verstand van meer dan alleen webhosting.
Terwijl u bij een budget webhoster maar met 1 reden klant zou zijn: uw budget.

Contact

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie krijgen of een offerte ontvangen? Neem contact op en u krijgt snel een reactie.

Contact