Joomla 3.9 is uitgebracht

Deze week is er een nieuwe versie van Joomla uitgebracht: Joomla 3.9. Nieuwe functies van Joomla 3.9 maken het onder andere eenvoudiger om te voldoen aan de AVG / GDPR. Zo kan Joomla zelfstandig vragen om toestemming voor het gebruik van gegevens, wordt deze toestemming onthouden en is het eenvoudig om te voldoen aan data verzoeken.

Daarnaast zijn er wijzigingen doorgevoerd die het beheren van websites makkelijker maken. Zo kunnen beheerders notities toevoegen aan modules, artikelen en menuknoppen. Ook kun je artikelen filteren op basis van wat er in notities staat. Ook kun je rechtstreeks zoeken op content middels: "content:mijncontenthier"

Daarnaast zijn er vele kleinere wijzigingen doorgevoerd zoals de toevoeging van invisible recaptcha (spamblocker), checksum verificatie voor updates, een module kunnen inladen middels ID, admin menuknoppen kunnen maken en nog veel meer.

Bekijk de officiële Joomla website voor meer informatie.

Joomla updaten naar versie 3.9

Heeft u een Joomla onderhoudscontract bij ons? Dan verzorgen wij in de komende weken de upgrade. Dit is wel afhankelijk van de compatibiliteit van templates, componenten en modules. Deze upgrades doen we meestal 's nachts en we maken vooraf altijd volledige back-ups. Mochten we ergens tegenaan lopen dan merken u en uw bezoekers daar dus niets van.

Heeft u geen onderhoudscontract? U kunt Joomla upgraden middels de ingebouwde updater of via FTP, maar u dient van tevoren voor alle geïnstalleerde extensies de compatibiliteit te controleren. Als een extensie niet compatibel is kunt u de update uitstellen of op het internet zoeken naar workarounds of alternatieve extensies. Ook raden we aan om van tevoren altijd een back-up te maken van de bestanden via FTP en van de MySQL database via uw controlepaneel. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen en ons alles voor u laten verzorgen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Geïntereseerd in webdesign, fotografie, filmpjes, webhosting, onderhoud of iets anders? Neem direct contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend uw vragen en zouden u graag verwelkomen als klant.


 Direct contact

Geschreven op:

01 november 2018

Tags:

De volgende stap

Diensten en producten van wereldklasse. Vraag om meer informatie - contact.

Instagram

 

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg. Klik op een logo voor details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Logo 3dechobarendrecht
Elegant Hedel

© Als een Rode Lap / Studio Van Berkel
KVK 53581792 - BTW NL001889173B64.
Prijzen excl. 21% btw.
Algemene voorwaarden