PHP Opcache geactiveerd: meer snelheid

Snelle websites zijn belangrijk; daarom plaatsen wij maar weinig websites op 1 server en kiezen we voor snelle servers in hoogwaardige Nederlandse datacentra. Daarnaast voeren we regelmatig software optimalisaties door en bouwen we supersnelle websites. Deze week hebben we PHP Opcache geactiveerd waardoor alle websites op onze webhosting pakketten een behoorlijke snelheidsboost krijgen.

Wat is PHP Opcache?

Vrijwel alle websites bestaan uit honderden verschillende PHP bestanden; voor elke functie eentje. In PHP bestanden staat PHP-code die schrijf- en leesbaar is voor mensen. Als iemand een website bezoekt dan leest de server de PHP code in alle noodzakelijke bestanden, zet deze om naar machinetaal (bits) en daarna wordt de code pas uitgevoerd. Het omzetten naar machinetaal kost relatief veel tijd en gebeurd elke keer opnieuw bij een bezoeker.

Snelheidswinst PHP Opcache

Met PHP Opcache wordt de gegenereerde machinetaal in het snelle RAM geheugen van de server opgeslagen. Bij een nieuwe bezoeker wordt de machinetaal rechtstreeks uitgevoerd zonder de PHP bestanden uit te lezen. Dat levert dubbel snelheidswinst op: RAM is altijd sneller dan een harde schijf ondanks het gebruik van SSD's, en er hoeft niets meer berekend te worden. Eens per minuut wordt de timestamp van de opgeslagen PHP bestanden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat wanneer bestanden wijzigen, bijvoorbeeld bij een update, die bestanden binnen een minuut worden doorgevoerd in de Opcache.

Uit tests blijkt dat de laadtijd van diverse websites hierdoor bijna gehalveerd wordt. De laadtijd van onze eigen website daalde van gemiddeld 1100ms naar 500ms.

Waarom nu pas?

Ondanks alle snelheidsvoordelen heeft Opcache wat ons betreft tijd nodig gehad om volwassen te worden en zichzelf te bewijzen, ook op gebied van veiligheid. Daarnaast moesten we bepalen welke Opcache configuratie het beste werkt voor onze servers en we wilden het niet doorvoeren voordat we zelf precies wisten hoe Opcache werkt en reageert. 

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Geïntereseerd in webdesign, fotografie, filmpjes, webhosting, onderhoud of iets anders? Neem direct contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend uw vragen en zouden u graag verwelkomen als klant.


 Direct contact

Geschreven op:

08 november 2018

Tags:

De volgende stap

Diensten en producten van wereldklasse. Vraag om meer informatie - contact.

Instagram

 

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg. Klik op een logo voor details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Logo 3dechobarendrecht
Elegant Hedel

© Als een Rode Lap / Studio Van Berkel
KVK 53581792 - BTW NL001889173B64.
Prijzen excl. 21% btw.
Algemene voorwaarden