Toegankelijkheid

Skip to main content

Joomla onderhoud

Joomla onderhoud

Vanuit de Joomla ontwikkelaars worden regelmatig Joomla updates uitgebracht. Die zorgen ervoor dat kwetsbaarheden worden opgelost, bugs worden verwijderd en features worden toegevoegd aan Joomla. Vooral vanwege de veiligheidsproblemen die telkens worden opgelost is het van groot belang dat uw Joomla website up-to-date is.

Waarom Joomla onderhoud?

Joomla is een open-source content management systeem (CMS) dat wereldwijd wordt gebruikt om websites en webapplicaties te maken. Het is een robuust en flexibel platform dat ontworpen is om te voldoen aan de behoeften van verschillende soorten gebruikers. Joomla biedt een breed scala aan functies en functionaliteiten die u kunt aanpassen en aanpassen aan uw specifieke behoeften. Hoewel Joomla een geweldig platform is om uw website op te bouwen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en updates uit te voeren om uw site veilig en up-to-date te houden. Hieronder staan enkele redenen waarom Joomla-onderhoud en updates belangrijk zijn.

 1. Veiligheid
  De belangrijkste reden om uw Joomla-site bijgewerkt te houden, is om de beveiliging van uw site te verbeteren. Joomla-updates bevatten vaak patches en beveiligingsupdates die kwetsbaarheden in de software kunnen oplossen. Als u uw Joomla-site niet up-to-date houdt, loopt u het risico dat uw site wordt gehackt of gecompromitteerd. Om gehackt te worden hoeft u niet eens een specifiek doelwit te zijn; veel hackers hacken op geautomatiseerde wijze tienduizenden kwetsbare websites per dag waarop ze vervolgens spam en malware verspreiden.
 2. Prestaties
  Joomla-updates kunnen ook prestatieverbeteringen bevatten. Dit kan betrekking hebben op snelheidsoptimalisaties, verbeterde caching of het oplossen van bugs die de prestaties van uw site negatief kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om uw Joomla-site regelmatig te updaten om ervoor te zorgen dat deze snel en soepel blijft werken.
 3. Nieuwe functies
  Joomla-updates bevatten vaak nieuwe functies en functionaliteiten die uw site kunnen verbeteren. Dit kan betrekking hebben op nieuwe module- of extensie-updates, verbeterde gebruikerservaring, of andere toevoegingen die uw site aantrekkelijker of gebruiksvriendelijker kunnen maken.
 4. Compatibiliteit
  Als u uw Joomla-site niet bijwerkt, loopt u het risico dat deze niet compatibel is met de nieuwste versies van andere software die u gebruikt. Dit kan betrekking hebben op uw webhostingplatform, browsers, extensies of andere software. Het is belangrijk om uw Joomla-site bij te werken om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Wat hoort er bij Joomla onderhoud?

Nu u begrijpt waarom Joomla-onderhoud en updates belangrijk zijn, laten we eens kijken naar de verschillende soorten onderhoud die uw site nodig heeft.

 1. Kernupdates
  Kernupdates zijn de belangrijkste updates voor uw Joomla-site. Dit zijn de updates die de beveiliging, prestaties, compatibiliteit en nieuwe functies van uw site verbeteren. Het is belangrijk om deze updates zo snel mogelijk te installeren om ervoor te zorgen dat uw site up-to-date blijft.
 2. Extensie-updates
  Extensies zijn modules en plugins die uw site functionaliteit geven. Het is belangrijk om uw extensies regelmatig te updaten om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met de nieuwste versies van Joomla en andere software. Het niet updaten van uw extensies kan leiden tot beveiligingsrisico's en prestatieproblemen.
 3. Back-up
  Het is belangrijk om regelmatig back-ups van uw Joomla-site maken zodat bij een onverhoopte fout, de laatst goed werkende versie van uw website hersteld kan worden zonder deze helemaal opnieuw te moeten bouwen.

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract voor Joomla is dus van essentieel belang om uw website veilig, up-to-date en goed presterend te houden. Het geeft u de gemoedsrust dat uw website voortdurend wordt gecontroleerd op updates, beveiligingspatches en eventuele problemen die zich kunnen voordoen. Met Joomla onderhoud kunt u erop vertrouwen dat uw website altijd up-to-date is en dat uw investering in uw website wordt beschermd. Het is een waardevolle investering voor de lange termijn succes en betrouwbaarheid van uw website.

Wat kost Joomla onderhoud

Een onderhoudscontract voor Joomla kost bij ons €379,- excl. btw. voor een website die bij ons gehost is. Wordt uw website extern gehost? Dan bedragen de kosten voor Joomla onderhoud €579,- excl. btw. omdat we dan niet rechtstreeks bij de bestanden kunnen. De prijzen kunnen afwijken als er veel of bijzondere extensies geïnstalleerd zijn. Vraag een offerte op!

Joomla onderhoud

Contact

Heeft u vragen? Meer informatie of een offerte ontvangen?

Contact