Toegankelijkheid

Skip to main content

404 linkchecker

Niet werkende links beïnvloeden toegankelijkheid, navigatie en SEO. Onze 404 linkchecker speurt ze op.

Onze 404 linkchecker

Het internet veranderd continu. Links die voorheen werkten doen het soms plots niet meer. Onze 404 linkchecker spoort ze op. Ideaal voor websites met veel pagina's of websites waarvan toegankelijkheid en juistheid cruciaal is.

De uitdaging

Links die niet meer werken geven de bezoeker een '404 - niet gevonden' fout. De bezoeker weet niet wat er eigenlijk had moeten staan en klikt vaak weg.

Dode links zijn schadelijk voor de navigatie, toegankelijkheid en reputatie van uw website en de positie in zoekmachines. Dode links opsporen kost echter veel tijd, dus gebeurd niet.

De oplossing

Onze linkchecker! Goedkoop, volledig automatisch, u krijgt een mailtje bij aantreffen en indien gewenst zelfs met opvolging door onze webdesigners.

Onze linkchecker speurt alle publiek toegankelijke pagina's op uw website af. Zelfs als dat er duizenden zijn. Zijn er dode links? Dan krijgt u een e-mail met alle informatie. U kunt de dode links vervolgens zelf herstellen of dit automatisch door ons laten doen. Is alles in orde? Dan ontvangt u een mailtje dat er geen bijzonderheden aangetroffen zijn.

De voordelen

Onze 404 linkchecker is bedoeld voor websites van overheden en andere organisaties waar toegankelijkheid en juistheid belangrijk is. We zijn goedkoper dan veel concurrenten.

Met behulp van de e-mail die u krijgt als er dode links aangetroffen worden kunt u zelf aan de slag. Maar optioneel kunnen we ook de opvolging regelen: onze ervaren webdesigners werken dan zelfstandig in uw CMS om de dode link(s) aan te passen.

  • Vanaf externe server, dus test ook uw netwerk.

  • Mails waarin u direct ziet wat u moet verbeteren.

  • Helpt met borgen van toegankelijkheid en juistheid.

  • Optie om opvolging ook uit handen te geven.

Voorbeeld e-mailbericht bij een niet gevonden link.

Tarieven

3 pakketten waaruit u kunt kiezen. Een dagelijkse-, wekelijkse- of maandelijkse linkcheck.

Dagelijkse check

Bedrijfkritische websites

Een dagelijkse linkcheck op alle publiek toegankelijke pagina's op uw website. Interne én externe links. Rapportage per e-mail bij het aantreffen van dode links.

€39,- per maand

Wekelijkse check

Uitgebalanceerd

Een wekelijkse linkcheck op alle publiek toegankelijke pagina's op uw website. Interne én externe links. Rapportage per e-mail bij het aantreffen van dode links.

€29,- per maand

Maandelijkse check

Niet kritische websites

Een maandelijkse linkcheck op alle publiek toegankelijke pagina's op uw website. Interne én externe links. Rapportage per e-mail bij het aantreffen van dode links.

€19,- per maand

Opvolging door onze webdesigners

Optioneel: onze webdesigners verzorgen de opvolging van dode links (herstel of verwijderen). Inclusief tot 10 dode links per maand. Inlog in uw CMS benodigd.

€99,- per maand

Alle prijzen zijn excl. btw. per maand, betaling per jaar vooraf.

Dit wil ik

Ontvang een vrijblijvende offerte en een gratis eerste scan!
Met dit formulier doet u een vrijblijvende offerte aanvraag en gaat u akkoord met ons privacystatement en algemene voorwaarden.

Vraag en antwoord

Alles wat u graag wilt weten.

Hoe gaat de linkchecker om met soft 404's?

Wat er gebeurd

Een soft 404 is een foutpagina met daarop de tekst dat de pagina niet bestaat, maar die ondertussen wel de html code 200 verstuurd in plaats van 404. Dit wordt door sommige CMS'en gedaan om zoekmachines te misleiden. Ook de linkchecker wordt hierdoor misleidt. 

De oplossing

Door de onderstaande code in uw .htaccess bestand te plaatsen wordt de juiste code aan uw foutpagina gekoppeld waardoor deze situatie zich hersteld. Wij kunnen dit eventueel ook gratis voor u doen en testen.

Code voor in uw .htaccess bestand

*maak altijd een back-up van bestanden die u aanpast.
*pagina-niet-gevonden moet de url zijn van uw foutpagina.

<If "%{REQUEST_URI} =~ m#^/(pagina-niet-gevonden)/$# && %{ENV:REDIRECT_STATUS} == ''">
SetEnvIf Request_URI "^/(.+)" REL_URL_PATH=$1
ErrorDocument 404 /%{reqenv:REL_URL_PATH}
RewriteRule ^ - [R=404,NC,L]
</If>

Kunnen bepaalde url's of bestanden uitgesloten worden?

Krijgt u meldingen dat een bestand niet gevonden wordt, maar kunt u dit niet oplossen? Stuur ons dan de betreffende url. Wij sluiten die dan uit van onze linkchecker.

U kunt dit ook doen door url's op te nemen in uw robots.txt bestand.

Respecteert de linkchecker robots.txt?

Ja, onze linkchecker volgt géén links die vermeld staan in robots.txt.

Hoeveel e-mails ga ik ontvangen?

U ontvangt een e-mail er een niet-werkende link aangetroffen wordt maar ook als alles in orde is: dan weet u namelijk dat de linkchecker gewerkt heeft.
Liever geen mails als de linkchecker geen bijzonderheden aantreft? Laat het weten, dan passen we dit voor u aan.

Hoeveel e-mail adressen kan ik opgeven?

U kunt tot 5 e-mail adressen opgeven waar de linkchecker naartoe moet mailen als er niet-werkende links aangetroffen zijn. Zo kunt u zelf op de hoogte blijven maar tegelijkertijd afspreken dat uw secretariaat of webdesigner ook gemaild worden en direct de opvolging verzorgen.

Hoe werkt opvolging door jullie?

Als wij de opvolging verzorgen dan loggen wij in op uw website om niet-werkende links op te lossen. Hiervoor hebben wij inloggegevens nodig van uw CMS. Typefouten verbeteren we. Als de pagina waar de link naar verwijst niet meer bestaat dan verwijderen we de link. Dit is beter dan een dode link. We zetten er dan bij: [link verwijderd].

Tot 10 niet werkende links inbegrepen

Het oplossen van tot 10 niet-werkende links is inbegrepen zonder meerprijs. Daarboven nemen we altijd contact met u op en stellen we voor om resterende links tegen uurtarief op te lossen.

Geheimhoudingsverklaring

Het is geen probleem voor ons om een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en om eventueel met 2FA in te loggen. We hebben ervaring met vele CMS'en waaronder Wordpress en Joomla.

Pakt de linkchecker interne en externe links op?

Ja, onze linkchecker scant alle links op uw website. Daardoor gaat hij een stap verder dan systemen die soms ingebouwd worden in een CMS. Zowel interne als externe links worden gescand op een 404 http statuscode.

Hoe kan ik de linkchecker weer opzeggen?

Heeft u onze dienst niet meer nodig? Geen probleem. Stuur een mailtje naar info@alseenrodelap.nl. Dan stoppen wij de verlenging van uw dienst.

Wat is de looptijd van de overeenkomst?

Onze overeenkomsten zijn steeds voor 1 jaar met stilzwijgende verlening voor een jaar. Wilt u stoppen? Geen probleem, stuur een mailtje naar info@alseenrodelap.nl.

Waarom is dit beter dan een linkchecker in mijn CMS?

Uw CMS kan alleen kijken of links werken vanuit het CMS zelf. Dit detecteerd dus geen problemen die ontstaan in uw netwerk, een firewall, etc. Het is daarom altijd beter om uw website te benaderen vanaf extern, precies zoals een bezoeker dat ook doet.