Toegankelijkheid

Skip to main content

Toegankelijke website knop

Een knop rechts onderaan op uw website met diverse toegankelijkheids opties en een voorleesfunctie.

Toegankelijkheidsmodus voor uw website

Met onze toegankelijkheidsmodus maakt u uw website extra toegankelijk voor mensen met visuele beperkingen. Onze toegankelijkheidsmodus heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo wordt de instelling onthouden voor een volgend bezoek en worden niet alleen de letters groter maar wordt ook de kleurstelling aangepast voor maximaal contrast. Zo maakt u uw website maximaal toegankelijk voor alle bezoekers.

Waarom?

Door uw website toegankelijker te maken vergroot u het bereik van uw website, geeft u het goede voorbeeld en neemt u drempels weg. Voor overheidswebsites geldt dat zij zelfs verplicht toegankelijk moeten zijn.

Een steeds groter gedeelte van de samenleving vind digitaal plaats en steeds meer informatie is alleen digitaal raadpleegbaar. Met onze toegankelijkheidsmodus zorgt u ervoor dat uw website voor mensen met een visuele beperking veel beter toegankelijk is.

Voor wie?

Onze toegankelijkheidsmodus is bedoeld voor websites van bedrijven en organisaties die belang hechten aan toegankelijkheid. Het kan op vrijwel elke bestaande website ongeacht het CMS. Onze toegankelijkheidsmodus is maatwerk maar toch betaalbaar: vanaf €750,-.

Hoe werkt het?

Met onze toegankelijkheidsmodus voorzien we uw website van een normaliter onzichtbare opmaaklaag. Wanneer men op de toegankelijkheidsknop (rechts onderaan) klikt wordt deze laag zichtbaar zonder dat de website herladen hoeft te worden.

In deze laag wordt tekst groter, wordt het contrast verhoogt en worden bewegende en afleidende elementen verborgen. Daarnaast worden de navigatie en links beter aangeduidt en zijn mouse-overs niet alleen duidelijk middels kleurverandering maar ook door vormverandering.

De toegankelijkheidsmodus wordt middels lokale opslag onthouden wanneer men later terugkeert op uw website.

Met deze speciale opmaaklaag maken we uw website beter bedienbaar, waarneembaar, begrijpelijk en robuust.

Probeer onze eigen toegankelijkheidsmodus! Klik rechts onderaan de pagina op de toegankelijkheidsknop.

Webdesign

Vergelijking

De oude manier vs onze toegankelijkheidsmodus

Op veel websites staat een +/- knop om tekst te vergroten. De functionaliteit is beperkt, de knop verdwijnt vaak uit beeld bij omlaag scrollen en de instelling wordt vergeten bij volgend bezoek. Onze toegankelijkheidsmodus doet meer en werkt beter.

Wat doet onze toegankelijkheidsmodus?
Onze toegankelijkheidsmodus
Tekst vergroten
Tekst wordt groter en leesbaarder.
Instelling onthouden
De modus blijft actief tijdens het hele bezoek.
Contrast verhogen
Website wordt grotendeels zwart-wit t.b.v. contrast.
Beweging verminderen
Beweging wordt verminderd waar mogelijk.
Links accentueren
Weblinks aangeduid met afwijkende kleur én vorm.
Navigatie verbeteren
Normale en mobiele navigatie beter bedienbaar.
Formulier toegankelijk
Contactformulier wordt groter en contrastrijker.
Op maat gemaakt
Op maat gemaakt voor uw website.
Knop altijd zichtbaar
Knop voor toegankelijkheid altijd in beeld.
Geen pagina reload
De knop werkt ogenblikkelijk zonder pagina reload.

De WACG 2.1

Richtlijnen voor toegankelijkheid

Wat zegt de WCAG?

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Het is een set richtlijnen samengesteld door het World Wide Web Consortium (W3C).

In de WCAG 2.1 staat omschreven waar een website aan moet voldoen om zo goed mogelijk toegankelijk te zijn. De WCAG 2.1 is onderverdeeld in 3 niveau's: A, AA en AAA. Voor overheidsinstanties is niveau AA verplicht. De richtlijnen gaan over 4 principes: bedienbaar, waarneembaar, begrijpelijk en robuust.

De WCAG 2.1 behelst niet alleen opmaak maar ook technieken die achter de schermen werken. Om volledig WCAG 2.1 compatibel te zijn dient uw website vanaf de grond zo opgebouwd te worden. Als dat geen optie is kunt u wel de opmaak van uw website WCAG 2.1 compatibel laten maken met onze toegankelijkheidsmodus.

Bepalingen over opmaak

Versimpeld en vrij vertaald zegt WCAG 2.1 over opmaak niveau AA o.a. het volgende, waaraan onze modus voldoet.

  • 1.4.1 Kleur is niet de enige wijze van het maken van onderscheid.
  • 1.4.3 Normale tekst heeft een contrastratio van tenminste 4.5:1.
  • 1.4.4 Tekst kan tot 200% vergroot worden zonder verlies van functionaliteit.
  • 1.4.10 Content wordt gepresenteerd zonder in 2 richtingen te moeten scrollen.
  • 1.4.11 Interface componenten hebben een contrast van tenminste 3:1.
  • 1.4.12 minimaal: regelhoogte 1.5 keer fontsize; ruimte na paragrafen 2 keer fontsize; letterruimte 0.12 keer fontsize; woordruimte 0.16 keer fontsize.
  • 1.4.13 Hover content is uitschakelbaar als het andere content blokkeert. De muis kan op hover-content geplaatst worden. De content blijft zichtbaar totdat de hover of focus verplaatst wordt.

Kosten

Wat kost onze toegankelijkheidsmodus?

Maatwerk

Onze toegankelijkheidsmodus is maatwerk omdat we de opmaak van de toegankelijkheidsmodus per website op maat ontwerpen. Wij zien daarom graag uw aanvraag tegemoet. Laat daarin weten welke website het betreft, dan sturen wij u vrijblijvend een offerte.

Vanafprijs

De vanafprijs van onze toegankelijkheidsmodus is €750,- excl. btw. Onze prijzen zijn inclusief alles dat nodig is voor een goed werkende toegankelijkheidsmodus en de plaatsing op uw website of aanlevering bij uw webdesigner.