Toegankelijkheid

Skip to main content

Alternatief voor Google Analytics: Matomo

Alternatief voor Google Analytics: Matomo

Nu sommige privacy toezichthouders Google Analytics illegaal verklaren komt de vraag: wat is qua privacy een goed alternatief voor Google Analytics? Met welk alternatief voor Google Analytics krijg ik gelijkwaardige functionaliteit?

Wij hebben diverse Google Analytics alternatieven getest en we zijn er uit. Wij kiezen Matomo als alternatief voor Google Analytics. Bezoekers tellen doe je hiermee in eigen beheer, zonder gegevens te delen met Google en zonder tracking cookies. Weg met de cookiemelding en weer privacy voor uw bezoekers. Wij kunnen dit alternatief voor Google Analytics volledig voor u verzorgen.

Zo ziet het Matomo dashboard er uit:

Matomo statistieken dashboard

Alternatief voor Google Analytics?

Op zoek naar een alternatief voor Google Analytics? Zoek niet verder. Wij hebben Matomo getest als prima alternatief voor Google Analytics, waarmee u zonder veel technische kennis en conform geldende wetten en regels statistieken kunt verzamelen over uw bezoekers. Matomo is een open-source alternatief voor Google Analytics en is zodanig instelbaar dat u eenvoudig kunt voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Met Matomo verzamelt u nagenoeg dezelfde statistieken als in Google Analytics en houdt u zicht op ontwikkelingen en trends.

Matomo beter dan Google Analytics?

Matomo kan geïnstalleerd worden op uw eigen website. Het grootste voordeel van Matomo is dat u de gegevens van uw bezoekers (IP adres, herkomst, bezochte pagina's, etc) niet meer zonder toestemming van uw bezoekers aan Google overhandigt. Door Matomo te gebruiken als privacy vriendelijk alternatief voor Google Analytics neemt u het voortouw in de bescherming van de privacy van uw bezoekers.

Wanneer u overstapt naar Matomo:

  • verzamelt u nagenoeg dezelfde statistieken als in Google Analytics.
  • kunt u de gegevens van uw bezoekers anonimiseren,
  • kunt u zelf na een opgegeven tijd zoals 6 maanden alle gegevens automatisch verwijderen,
  • kunt u uw bezoekers laten instellen niet gevolgd te worden,
  • kunt u de automatische instelling 'volg mij niet' respecteren,
  • blijven de gegevens van uw bezoekers op Nederlands grondgebied,
  • kunt u aan uw klanten aantonen dat u hun privacy belangrijk vind. Dat levert u wellicht extra klanten op.

Matomo laten installeren

Eenmalige aankoop: € 299,-
Voor een eenmalig bedrag installeren wij Matomo op uw webhostingpakket of server en koppelen wij deze aan uw website. Na oplevering kunt u direct van start. Lees meer over onze Matomo dienstverlening.

Geef mij Matomo!

Wij denken graag met u mee met een alternatief voor Google Analytics en realiseren graag Matomo voor u. Wij koppelen het aan uw website, verwijderen eventueel Google Analytics of de Facebook tracking pixel. Wij helpen u om met Matomo (nog) beter te voldoen aan de AVG.

Alternatief voor Google Analytics: Matomo

Contact

Heeft u vragen? Meer informatie of een offerte ontvangen?

Contact