Welkom

Alternatief voor Google Analytics

Nu het privacy vraagstuk steeds meer aandacht krijgt vragen veel webmasters zich af, wat is een goed alternatief voor Google Analytics? Welk alternatief van Google Analytics biedt gelijkwaardige functionaliteit maar is beter voor de privacy van mijn bezoekers?.

Wij hebben het getest en zijn er uit. Wij kiezen Matomo als alternatief voor Google Analytics. Bezoekers tellen doe je hiermee in eigen beheer, zonder gegevens te delen met Google.

Matomo statistieken dashboard

Alternatief voor Google Analytics?

Op zoek naar een alternatief voor Google Analytics? Zoek niet verder. Wij hebben Matomo getest als prima alternatief voor Google Analytics, waarmee u zonder veel technische kennis prima statistieken kunt verzamelen over uw bezoekers. Matomo is een open-source alternatief voor Google Analytics en is zodanig instelbaar dat u eenvoudig kunt voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast deelt u met Matomo geen gegevens meer met Google, dat is iets dat steeds meer mensen belangrijk vinden.

Matomo beter dan Google Analytics

Matomo kan geïnstalleerd worden op uw eigen website of u kunt Matomo voor een laag maandelijks bedrag bij ons huren. Het grootste voordeel van Matomo is dat u de gegevens van uw bezoekers (IP adres, herkomst, bezochte pagina's, etc) niet meer zonder toestemming van uw bezoekers aan Google overhandigt. Door Matomo te gebruiken als alternatief voor Google Analytics neemt u het voortouw in de bescherming van de privacy van uw bezoekers.

Wanneer u overstapt naar Matomo:

  • kunt u de gegevens van uw bezoekers anonimiseren,
  • kunt u zelf na een opgegeven tijd zoals 6 maanden alle gegevens automatisch verwijderen,
  • kunt u uw bezoekers laten instellen niet gevolgd te worden,
  • kunt u de automatische instelling 'volg mij niet' respecteren,
  • blijven de gegevens van uw bezoekers op Nederlands grondgebied,
  • kunt u aan uw klanten aantonen dat u hun privacy belangrijk vind. Dat levert u wellicht extra klanten op.
  • Matomo kan werken zonder Cookies. Er worden dan iets minder details weergegeven, maar Matomo maakt dan gebruik van een IP adres en andere factoren om bezoekers van elkaar te onderscheiden. In dit geval hoeft u geen cookie waarschuwing te plaatsen. Meer bij Matomo zelf: https://matomo.org/faq/general/faq_156/

Matomo als abonnement of aankoop

Abonnement € 6,99 per maand
Voor een klein bedrag per maand (€ 6,99 excl. btw.) krijgt u een eigen account in onze bestaande Matomo suite (http://www.alseenrodelap.nl/nieuwjoomla/matomo). Kopieer de tracking code op naar website en u bent klaar! Wij hebben alle instellingen alvast voor u ingesteld om de privacy van uw bezoekers maximaal te beschermen en toch prima statistieken te verzamelen. Wij houden Matomo vervolgens ook up-to-date zodat u altijd de meeste functionaliteit hebt in en de veiligste versie van de software.

Eenmalige aankoop: € 99,-
Wij kunnen Matomo ook los op uw website installeren (uwwebsite.nl/matomo). U betaald dan geen abonnementskosten maar wel eenmalig een bedrag voor installatie, configuratie en de koppeling met uw website (99,- excl. btw.). U dient Matomo vervolgens zelf up-to-date te houden of het onderhoud bij een webdesigner (zoals ons) uitbesteden.

Realiseer voor mij Matomo!

Wij denken graag met u mee en realiseren graag Matomo voor u. Wij koppelen het aan uw website, verwijderen eventueel Google Analytics of de Facebook tracking pixel en indien gewenst sturen we ook nog eens maandelijks een rapportage per e-mail. Wij helpen u met Matomo te voldoen aan de AVG.

contact

Neem nu contact opContact

Contact

Snel zaken met ons doen? Weten wat iets kost? Neem direct contact op.

 

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg. Klik op een logo voor meer details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Logo 3dechobarendrecht
Elegant Hedel

© Als een Rode Lap / Studio Van Berkel
KVK 53581792 - BTW NL001889173B64.
Prijzen excl. 21% btw.
Algemene voorwaarden