Toegankelijkheid

Skip to main content

Ben je beter af bij een klein bedrijf?

Ben je beter af bij een klein bedrijf?

08 november 2018
Ben je beter af bij een klein bedrijf?

Regelmatig krijgen we van nieuwe klanten de vraag of het misschien niet beter is om bij een groot bedrijf een website te laten bouwen in plaats van bij een ZZP'er. Daarom hieronder een stukje waarin risico's en voordelen onder elkaar worden opgesomd.

Kwaliteit van het werk

Stelling: Wij maken betere websites.

Regelmatig nemen we websites over die ooit gebouwd zijn door (middel)grote webdesign bedrijven, of liever webdesign fabrieken. Keer op keer valt ons een gebrek aan ambacht, tijd en voortschrijdend inzicht op. Zo worden Wordpress websites vaak volgepropt met allerlei plug-ins die de website trager maken, die veiligheidsrisico's introduceren, die geüpdate moeten worden, terwijl voor veel functies zoals het afdwingen van een https verbinding echt geen plug-in nodig is: zoiets regel je eenmalig in een .htaccess bestand. Voor de ontwikkelaar is het installeren van een plug-in sneller, maar daardoor neemt hij de genoemde nadelen voor lief in een gebrek aan verantwoordelijkheid.

Wat ons betreft komt dit gebrek aan ambacht, tijd en voortschrijdend inzicht door het ontbreken van trots en verantwoordelijkheid. Een anonieme webdesigner in dienst van een bedrijf is qua loon niet rechtstreeks afhankelijk van de tevredenheid van klanten over een paar jaar. Zeker als een webdesigner in loondienst het technisch onderhoud niet zelf hoeft uit te voeren geeft die minder om uw website dan een ZZP'er die zelf alle verantwoordelijkheid neemt, die persoonlijk contact met u heeft, wiens naam onder een website staat en wiens inkomsten rechtstreeks afhangen van de tevredenheid van klanten: ook over enkele jaren tijd.

Wij zijn rechtstreeks afhankelijk van uw tevredenheid. We bouwen en onderhouden daarom elke website alsof het onze eigen website is. Met oog op kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en snelheid. En met resultaat; vrijwel nooit vertrekken er klanten en nog nooit is een website in ons beheer gehackt.

Afhankelijkheid van 1 persoon

Stelling: Ook bij ons zit je veilig.

Bij een ZZP'er ben je voor je website afhankelijk van 1 persoon, voor je gevoel creëer wellicht je een single point of failure. Wat gebeurd er bijvoorbeeld bij ziekte?

Het antwoord is meerledig. Voor webhosting is het bijvoorbeeld zo dat de server gewoon blijft draaien. De meest kritische updates en back-ups worden automatisch verzorgd. Mocht er met de hardware iets misgaan hebben we contracten met professionele aanbieders (TransIP) die zelfstandig storingen opmerken en vervolgens oplossen. Daarnaast kunnen we ze met een simpel telefoontje inschakelen mocht er iets anders aan de hand zijn. 
Daarnaast kun je bij ons ten alle tijde een volledige back-up maken van al je bestanden en databases, die je als geheel kunt terugzetten bij elke webhosting provider met het Directadmin controlepaneel. Je zit dus nooit aan ons vast en kunt altijd bij je bestanden, in tegenstelling tot bij veel grotere bedrijven die je het liefst tegenhouden als je wilt verhuizen.

Voor webdesign en onderhoud is het wel zo dat bij ziekte tijdelijk het proces stil ligt. Dat is echter maar enkele dagen per jaar dus dat merk je niet. En ook bij grote webdesign bedrijven ligt het werk aan je website stil als de betreffende webdesigner een paar dagen ziek is.
Mocht er voor langere tijd iets aan de hand zijn dan beschikken we over een uitgebreid netwerk van bedrijven die e.e.a. kunnen opvangen en overnemen.

Bereikbaarheid

Stelling: wij zijn sneller en vollediger.

Bereikbaarheid bij een klein bedrijf is voor veel mensen gevoelsmatig een dingetje: een groot bedrijf kun je namelijk altijd bereiken! In de praktijk wordt u echter meestal gefopt. U kunt namelijk de telefonist(e) altijd bereiken, maar niet uw eigen webdesigner. In veel bedrijven wordt er gewerkt van 8:00u tot 18:00u en blijven de telefoon en e-mail daarna onbeantwoord. En wanneer u een e-mail stuurt moet die intern eerst doorgezet worden naar iemand die u kan helpen en moet u vaak een werkdag wachten op antwoord.

Wij hebben geen telefonist(e); die kosten besparen we u liever. U kunt bij ons een terugbelverzoek achterlaten en dan belt iemand u terug die u gelijk verder kan helpen. Of liever: stuur ons per bericht of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw opmerkingen of vragen. Wij krijgen uw e-mails 24/7 binnen op onze computers, tablets en telefoons. Stuurt u om ons 21:00u nog een bericht? Dan heeft u vaak om 23:00u nog een antwoord in uw mailbox. Ook in het weekend. We geven de voorkeur aan e-mail omdat we dan 100% volledig kunnen zijn en omdat alle communicatie dan bewaard wordt en doorzoekbaar is.

'Ik' of 'wij'?

Deze onderneming wordt gedreven door mij, Elco. Dat doe ik met alle mogelijke passie, ambacht en met een neusje voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. Toch schrijf ik in de 'wij' vorm. Waarom? Dat doe ik omdat ik voor veel van mijn producten samenwerk met diverse vaste partners. Ondernemers met wie ik veel samenwerk en die elkaar helpen waar nodig. Bent u klant bij mij? Dan bent u ook echt klant van mij, maar zorgen 'wij' ervoor dat u helemaal tevreden bent.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Geïntereseerd in webdesign, fotografie, filmpjes, webhosting, onderhoud of iets anders? Neem direct contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend uw vragen en zouden u graag verwelkomen als klant.


 Direct contact


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact