Toegankelijkheid

Skip to main content

De nieuwe privacy wet (AVG)

12 mei 2018
De nieuwe privacy wet (AVG)

Bent u al op de hoogte van de nieuwe privacywet? De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft nogal wat impact op de gemiddelde website.

Daarom geven we u graag enkele tips.

1. Veilige versleutelde verbinding

Heeft u een contactformulier, webshop of andere software waarin bezoekers hun persoonsgegevens kunnen invullen? In Joomla of Wordpress bijvoorbeeld? Dan bent u verplicht om de verbinding met pagina's waarop deze gegevens verstuurd worden te laten versleutelen. De gegevens die vanuit de browser van de bezoeker naar uw website worden dan versleuteld verzonden waardoor ze niet af te luisteren zijn op bijvoorbeeld openbare wifi netwerken. Een versleutelde verbinding is herkenbaar aan een slotje in de adresbalk.

Een SSL certificaat was voorheen een dure grap; speciale bedrijven vroegen veel geld voor certificaten en daar bovenop kwamen nog installatiekosten. Tegenwoordig is er 'Let's Encrypt' die gratis certificaten verstrekt waardoor u alleen nog maar de installatie- en verlengkosten betaald (€50,- excl. btw. per jaar). En met enige kennis kunt u in ons Directadmin controlepaneel zelfs zelfstandig een SSL certificaat aanvragen. Een SSL certificaat bestellen? Neem contact op.

2. Opslag van persoonsgegevens

Wanneer u persoonsgegevens bewaard moet toestemming gevraagd worden en moet duidelijk zijn hoe deze gegevens bewaard worden, moet het doel vermeld worden en de termijn. In het geval van contactformulieren is het soms het verstandigste om data niet meer online in de database te bewaren, maar om alleen de gegenereerde e-mails te bewaren. Dan hoeft u alleen daarover nog maar verantwoording af te leggen en kunt u het doel, de termijn (oneindig bijvoorbeeld) en toestemming vragen d.m.v. een vinkje.

Binnenkort wordt dit artikel uitgebreid.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Geïntereseerd in webdesign, fotografie, filmpjes, webhosting, onderhoud of iets anders? Neem direct contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend uw vragen en zouden u graag verwelkomen als klant.


 Direct contact


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact