Toegankelijkheid

Skip to main content

Google Pagespeed: website optimaliseren

Google Pagespeed: website optimaliseren

16 mei 2021
Google Pagespeed: website optimaliseren

Heeft u het al wel eens getest; uw website op Google Pagespeed? Het geeft een uniek inkijkje in hoe goed uw website functioneert.

Op de pagina van Google Pagespeed kunt u de url van uw website ingeven. Klik op 'analyseren' en de servers van Google gaan aan de slag om te bepalen hoe snel uw website op desktop en mobiel geladen wordt.

De uitslag

De uitslag wordt weergegeven in een bepaalde score tussen 0 (zeer slecht) en 100 (erg goed). Hoe hoger de score, hoe sneller uw website werkt. De snelheid waarop uw website werkt wordt ook gewogen om de plaats van uw website in de zoekresultaten te bepalen. Snellere websites komen hoger in de zoekresultaten dan trage websites.

Website optimaliseren

Het heeft dus zin om uw website te optimaliseren. Maar het opvolgen van de tips die verschijnen bij Google Pagespeed is bepaalt geen sinecure: als je de ene tip opvolgt dan kan het gebeuren dat op een ander punt juist weer minder scoort. Website optimalisatie aan de hand van Google Pagespeed bestaat vaak uit het maken van keuzes. Net zoals bij een auto; moet hij snel zijn? Of moeten er veel personen in passen? Keuzes maak je bij een website ook. Wil je veel functionaliteit? Of wil je vooral dat hij snel werkt?

Vaak kunnen we veel halen uit website optimalisatie. Een website die bijvoorbeeld 50 scoort kunnen we vaker wel dan niet opkrikken naar 80 of 90. Onze eigen website scoort op desktops momenteel zelfs 98! Dat heeft vervolgens, volgens Google, effect op hoe hoog de website in de zoekresultaten terecht komt.

Hogere plek in zoekresultaten

Wilt u na het testen in Google Pagespeed uw website ook laten optimaliseren, om zo meer kans te krijgen op een hogere plek in de zoekresultaten en om uw website snel te laten werken voor uw klanten? Neem dan contact op.


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact