Toegankelijkheid

Skip to main content

Joomla 5 beschikbaar!

19 oktober 2023
Joomla 5 beschikbaar!

Sinds deze week is Joomla 5 beschikbaar! Het Joomla ontwikkelteam heeft een geweldige prestatie geleverd door allerlei nieuwe functionaliteit te combineren met nieuwe programmering waardoor het platform sneller en stabieler werkt (dat deed het al) en gebruik maakt van de nieuwste technieken.

Welkom Joomla 5!

Wat betekend dit voor uw website?

Het pad van Joomla 3 naar 4 was een migratie. Ditmaal, van Joomla 4 naar Joomla 5 is een upgrade. Dat betekend dat de doorvoering van de nieuwe versie geen of minder ingrijpende effecten zal hebben op de werking van de template, componenten, modules en andere extensies. 

Heeft u bij ons een onderhoudspakket?

Voor klanten met een Joomla onderhoudspakket verzorgen wij de upgrade van Joomla 4 naar 5. We wachten wel eerst op de 5.0.1 release. Dit doen we omdat daar meestal toch nog foutjes in opgelost zijn en er geen noodzaak is om heel snel van Joomla 4 naar Joomla 5 te upgraden. Daarna gaan we per website bekijken of een upgrade mogelijk is met- of zonder meerwerk. Voor de meeste klanten zal gelden dat we Joomla 4 naar Joomla 5 op de achtergrond uitvoeren zonder dat die daar iets van merkt.

Heeft u geen onderhoudspakket?

Kom dan zelf bij ons op de lijn en neem contact op voor advies en een prijsopgave.

Joomla 5 minimale systeemeisen

Let op, de minimale systeemeisen van Joomla 5 zijn anders dan die van Joomla 4. Het achterliggende systeem moet, vanwege de modernere programmatuur, aan hogere eisen voldoen. Zit u momenteel bij een ander webhostingbedrijf? Dan bestaat de kans dat zij momenteel niet voldoen aan de minimale systeemeisen van Joomla 5 en dat u moet wachten (of overstappen, neem contact op). Ons eigen Joomla webhosting platform voldoet reeds aan de hogere systeemeisen.

Software Recommended Minimum More Information
PHP 8.2 8.1.0 Modules: json, simplexml, dom, gd, mysqlnd or pgsql
Databases      
MySQL 8.1 8.0.13  
MariaDB 11.1.0 10.4.0  
PostgreSQL 16.0 12.0  
Web Servers      
Apache 2.4 2.4  
Nginx 1.25 1.21  
Microsoft IIS 10 10  

Is uw webhosting server niet up to date? Stap dan nu over naar ons moderne Joomla webhosting geschikt voor Joomla 5. 

Bij een niet up-to-date webhosting server ziet u de volgende melding:

Deze website kan niet bijgewerkt worden naar Joomla ‎5.0.0

Bij een niet up-to-date webhosting server ziet u de volgende melding:

Deze website kan niet bijgewerkt worden naar Joomla ‎5.0.0

Er is een update naar Joomla ‎5.0.0 gevonden, maar de webserver voldoet niet aan de minimale vereisten. Neem contact op met de webhosting om de server te bij te werken.
Ingesteld is het "Volgende Joomla" updatekanaal. Dit kanaal verzorgt meldingen over alle updates van de huidige Joomla! versie (4.x) en geeft ook aan wanneer de toekomstige hoofdversie (5.x) beschikbaar is. Controleer voor upgraden naar versie 5.x of deze compatibel is met de hostingomgeving.


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact