Toegankelijkheid

Skip to main content

Joomla website gehacked, wat nu?

Joomla website gehacked, wat nu?

03 april 2019
Joomla website gehacked, wat nu?

Mijn Joomla website is gehacked! Wat nu? Waarschijnlijk komt u hier via Google terecht en is uw website gehacked. Herkenbaar aan een wit scherm, reclame, een boodschap, een virus of aanpassingen die u zelf niet heeft gedaan. Nu bent u op zoek naar een Joomla expert om het probleem op te lossen.

In veel gevallen (niet altijd) kunnen we het probleem oplossen, een Joomla website die gehacked is is vaak te herstellen. Een hacker heeft meestal namelijk niet het voornemen om uw website te slopen, maar alleen om een boodschap, reclame of virus te verspreiden. Daarvoor hoeft die niet elk bestand achter uw website te vernielen; enkele aanpassingen en code-toevoegingen zijn meestal voldoende. Zelfs als een hacker wel het voornemen heeft om uw website te vernielen is het meestal niet zo dat uw website in zijn geheel verwijderd wordt.

Joomla website herstellen naar hack

Het meest veilig is om een back-up te herstellen van een week of 2 voorafgaand aan de hack. Normaliter had de hacker toen nog geen toegang tot uw website en zijn er nog geen bestanden aangetast / aangepast. Als u zo'n back-up beschikbaar heeft dan plaatst u die terug en neemt u het verlies van nieuwe content van de laatste 2 weken voor lief. Na het herstel van de back-up wijzigt u direct de wachtwoorden die toegang geven tot uw website en uw webhosting pakket en tevens brengt u alle software zoals Joomla up-to-date.

De meeste kwaliteitswebhosters hebben back-ups van 2 weken terug en kunnen deze voor u terugplaatsen. Als u bij ons een webhosting pakket heeft dan kunnen we zelfs een back-up van 4 weken terug herstellen (overstappen naar deze Joomla webhoster?).

Joomla gehacked, herstellen zonder back-up

Het terugplaatsen van een back-up heeft de voorkeur maar is soms niet mogelijk. Gelukkig is een gehackte Joomla website vaak ook te herstellen door een Joomla expert zoals ons in te schakelen. Wij gaan in dat geval op zoek naar de aangepaste Joomla bestanden en naar eventuele achterdeurtjes die de hacker in de toekomst toegang zouden kunnen geven tot uw website. Als we de gehackte Joomla bestanden gevonden hebben dan vervangen wij die door originele Joomla bestanden waardoor de hack meestal ongedaan gemaakt wordt. Een Joomla website die gehacked is brengen wij zo vaak weer tot leven.

Soms is herstel lastiger; als een Joomla website gehacked is en data in uw database verwijder is dan kunnen wij die niet terughalen; daarvoor is een back-up nodig. Gelukkig blijft de database vaak onaangetast en kunnen we door het herstellen van bestanden uw gehackte Joomla website weer laten werken.

Als een Rode Lap is uw Joomla helpdesk bij uitstek. Wij helpen u graag. Kost het ons weinig moeite? Dan doen we dat zelfs gratis. Neem contact op!

Dus, wat nu?

Neem contact met ons op en vermeld dat uw Joomla website gehacked is. Lever voor de snelste reactie gelijk mee: uw website url, de FTP gegevens en Joomla login gegevens. Als we het probleem snel op het spoor zijn en direct kunnen verhelpen dan doen we dat gratis. In de hoop dat u in de toekomst weer aan ons denkt.
Als het probleem achter uw gehackte Joomla website gecompliceerd is dan sturen we u vrijblijvend een offerte en rekenen we pas kosten nadat het probleem daadwerkelijk opgelost is.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Geïntereseerd in webdesign, fotografie, filmpjes, webhosting, onderhoud of iets anders? Neem direct contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend uw vragen en zouden u graag verwelkomen als klant.


 Direct contact


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact