Toegankelijkheid

Skip to main content

Spam via uw contact formulier?

01 december 2018
Spam via uw contact formulier?

Een van de grootste ergernissen van digitaal zakendoen is het ontvangen van spamberichten in de mailbox. Zeker als u uw mail ook op uw telefoon ontvangt en meerdere malen per dag denkt een echt bericht te krijgen. Een goede spamfilter lost veel op, maar wat nou als spam via uw eigen contactformulier wordt verzonden?

Veel spamfilters blokkeren niet de e-mails die via uw eigen website worden verzonden. Soms omdat de e-mailberichten technisch goed in elkaar zitten (Nederlandse server, bekende afzender, de juiste headers, herleidbaar) of omdat de spamfilter mails die verzonden worden vanaf de eigen server sowieso niet controleert. 

Wat kunt u dan doen tegen spam via contactformulier?

Vooropgesteld, u kunt niet alle spam voorkomen. Maar de meeste spam die via contactformulieren verzonden wordt, is ingevuld door spamrobots die op geautomatiseerde wijze honderden of duizenden formulieren per uur opzoeken en invullen met spamberichten. Spam die op deze wijze door robots wordt verzonden kan redelijk eenvoudig worden tegengegaan door middel van een challenge. Een hindernis die makkelijk genomen wordt door een mens, maar waar een robot achter blijft hangen. Een van de manieren om zo'n challenge op te werpen op een contactformulier is via Google Recaptcha. 

Spam op contactformulier voorkomen met Recaptcha

Recaptcha is een dienst van internetgigant Google. Door bij Google een account aan te maken en een keypair aan te vragen kun je met diverse plug-ins voor o.a. Joomla en Wordpress een Recaptcha veld laten weergeven in je contactformulier. Er zijn meerdere weergaven mogelijk; de standaard weergave waarin men alleen moet aanvinken dat men geen robot is, maar bijvoorbeeld ook een onzichtbare weergave. Beiden zijn gebaseerd op het feit dat er in de browser door middel van javascript een berekening uitgevoerd moet worden die tijd kost. Voor normale gebruikers is dat geen probleem terwijl het voor robots teveel tijd kost of te lastig is, waardoor die het formulier niet kunnen versturen en er minder spam in uw postvak verschijnt.

Recaptcha laten installeren?

Wij kunnen Recaptcha op uw website in uw formulier installeren. Een vaste prijs is vooraf niet te geven omdat dat afhangt van de combinatie van gebruikte software, maar gemiddeld kost dit klusje eenmalig €50,-. Een klein bedrag waarmee u veel ergernis voorkomt in uw postvak!

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Geïntereseerd in webdesign, fotografie, filmpjes, webhosting, onderhoud of iets anders? Neem direct contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend uw vragen en zouden u graag verwelkomen als klant.


 Direct contact


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact