Toegankelijkheid

Skip to main content

Website versnellen met Redis cache.

Website versnellen

Met een nieuwe techniek (Redis) op onze webserver kunnen we uw website voorzien van een moderne, zeer snelle caching techniek. In combinatie met een cache-warmer wordt de laadtijd van pagina's op uw website tot een factor 4 versneld.

Het is belangrijk dat uw website snel is. Dat verhoogt de tevredenheid van bezoekers en de conversie van bezoekers naar klanten en zorgt er ook nog eens voor dat uw website hoger scoort in Google.

Voor uw bezoekers

Bezoekers verwachten hedendaags dat een website snel laadt zodat men snel door de beschikbare informatie kan bladeren. Bezoekers zijn blij met een snelle website en men zal eerder overgaan tot aanschaf of contact opnemen.

Voor Google

Google meet constant de snelheid waarmee uw website werkt. Google vind het belangrijk dat de bezoekerservaring optimaal is en plaatst snelle websites daarom hoger in de zoekresultaten dan trage websites. Een snelle website kan dus voor meer bezoekers zorgen.

Redis cache

Met de Redis cache op onze webserver kunnen we uw website met tot een factor 4 versnellen! Ga maar na wat dat voor de klanttevredenheid en positie in de zoekresultaten kan betekenen.

We kunnen dit activeren voor elke Wordpress of Joomla website die bij ons gehost wordt.


Hoe werkt Redis cache?

Redis cache is een baanbrekende techniek die wij sinds kort aanbieden om websites (veel) sneller te maken. Maar hoe werkt dat nou?

Uw website nu

Telkens wanneer iemand een pagina op uw website bezoekt wordt er op de webserver data uit de database gehaald, wordt met PHP programmeercode de pagina gegenereerd en wordt het resultaat naar het scherm van de bezoeker gestuurd. Op een snelle webserver zoals bij ons duurt dit meestal ongeveer een seconde, maar op zware pagina's met veel databasebewerkingen soms meerdere seconden.

Uw website met Redis Cache

Uw website begint met een lege cache. Op geautomatiseerde wijze wordt diep in de nacht elke pagina van uw website bezocht. Daardoor wordt elke pagina gegenereerd en vervolgens direct in zijn geheel opgeslagen in het supersnelle RAM geheugen van de webserver. Bij elk navolgend bezoek wordt de pagina rechtstreeks uit het RAM geheugen aan de bezoeker getoond. Dit duurt maar ongeveer 0,25 seconde.

Het cachegeheugen blijft 24 uur actief. Na 24 uur wordt automatisch het cachegeheugen geleegt en wordt elke pagina opnieuw gegenereerd en in RAM geheugen geplaatst.


Redis cache voorbeeld

We hebben de Redis cache geactiveerd op de website formuliermetideal.nl. Hieronder de resultaten.

Vooraf

We meten de zogenaamde time to first byte (TTFB). Dat is namelijk wat Google ook meet en wat weinig afhankelijk is van de snelheid van de internetverbinding, maar vooral van de snelheid van de webserver. Zoals in de onderstaande screenshot te zien is was de TTFB zonder Redis cache 1,06 seconden.

Met Redis cache

Wanneer we Redis cache activeren zien we de TTFB van de website afnemen van 1,06 seconden naar maar 282ms! Dat is bijna 4x zo snel en goed merkbaar.

Wat kost Redis cache

Wij installeren Redis cache op uw Joomla of Wordpress website of webshop, activeren een automatische 'crawler' die 's nachts al uw pagina's genereert en koppelen uw website aan een Redis cache in het supersnelle RAM geheugen op de webserver.

De kosten bestaan uit eenmalige en maandelijkse kosten.

Eenmalig: €99,-

Voor het eenmalige bedrag van €99,- excl. btw. verrichten wij de volgende werkzaamheden:

  • Installatie in Joomla of Wordpress
  • Installatie sitemap
  • Set-up dagelijkse crawler
  • Koppelen van Redis cache

Jaarlijks: €120,-

Redis gebruikt RAM geheugen. Dat is duur om in te kopen maar werkt zeer snel. Wij reserveren 128MB voor u. Daarnaast gebruikt de crawler die uw pagina's laat genereren dataverkeer en CPU.

Geef uw website een boost en laat ons hem flink versnellen! Neem direct contact op met ons.