Over Joomla

Joomla werkt als CMS aan de 'achterzijde' van uw website. U kunt inloggen en vervolgens alle pagina's van uw website beheren. Het actueel houden van uw website wordt een eitje en met extensies kunt u allerlei functionaliteit toevoegen.
Webhosting & domeinnamen

Joomla is ons favoriete CMS. Het heeft de ideale combinatie tussen gebruiksgemak en flexibiliteit. We werken er al mee sinds de voorloper 'Mambo' en weten alle functies optimaal in te zetten ten behoeve van uw doel. Hieronder leggen we beknopt uit wat Joomla is, maar aarzel niet om contact op te nemen voor al uw vragen!

WIE ZIJN WIJ

Aangenaam! Ik ben Elco, ondernemer. Ik ben van jongs af aan bezig met het web, fotografie en ontwerpen. Ik ben een echte allrounder en een perfectionist met een hands-on mentaliteit. Deze eigenschappen benut ik graag ten gunste van klanten en projecten.

Om mij heen bevindt zich een netwerk van specialisten die per project ingevlogen kunnen worden zoals tekstschrijvers, vormgevers en videobewerkers. Daarom wordt er meestal in de 'wij' vorm gecommuniceerd.

De naam Als een Rode Lap staat voor ons vermogen om doelgroepen in beweging te brengen zoals een rode lap een stier in beweging brengt.

WERKEN MET ONS

Wij werken voornamelijk met open-source software die al door de harde internetwereld is getest, zoals Joomla en Wordpress. De kracht ligt hem in de flexibiliteit, veiligheid en functionaliteit die deze software biedt.

Korte lijntjes zorgen ervoor dat afspraken nagekomen worden. U heeft altijd mij als contactpersoon en ik ken uw project van binnen en van buiten.

Ook in de avonduren en weekenden zijn wij vaak aan het werk. Dit zorgt voor snelle oplevertijden en een goede bereikbaarheid.

Over ons

Joomla informatie

De geschiedenis van Joomla

Joomla is in 2005 als project afgesplitst van Mambo Open Source (MOS) omdat commerciële bedrijven naar de zin van de ontwikkelaars teveel invloed kregen op het CMS waardoor de Open Source gedachte in het gedrang kwam. Joomla wordt ontwikkeld door een groot team van ontwikkelaars alsmede door gebruikers die regelmatig code doneren. Regelmatig worden er updates voor Joomla uitgebracht die veiligheidsproblemen oplossen of die functionaliteit toevoegen.

Voor wie is Joomla geschikt?

Joomla is zeer geschikt voor middelgrote tot grote websites. Joomla is namelijk enorm flexibel en biedt technisch veel mogelijkheden om een grote website effectief te kunnen beheren. Daarnaast is Joomla enorm functioneel; je kunt het zo gek niet bedenken of het is standaard mogelijk of via zogenaamde extensies. Voor veel functies die niet standaard in Joomla aanwezig zijn, zijn er (vaak betaalde) extensies beschikbaar.

De flexibiliteit en uitgebreidheid van het systeem maakt het ook enigszins confronterend voor gebruikers die nauwelijks ervaring hebben met het beheren van websites of met content management systemen in het algemeen. Het aanpassen van een bestaande pagina is kinderspel, maar als men een nieuwe pagina en menuknop wil toevoegen dan stijgt de leercurve al snel. Dit maakt Joomla tot een iets minder geschikt CMS voor gebruikers die weinig handigheid bezitten op dit gebied. Wordpress is daarvoor een betere optie, maar dat biedt ook minder uitgebreide mogelijkheden dan Joomla en is beter geschikt voor kleine websites. Overigens kun je er ook voor kiezen om ons je website te laten onderhouden en actualiseren als je hiervoor zelf niet de tijd of kennis bezit.

Joomla informatie

HOE WERKT JOOMLA?

Joomla is een zeer gebruiksvriendelijk CMS dat werkt middels PHP om pagina's dynamisch te genereren en MySQL om data in te bewaren. Hoe Joomla werkt wordt hieronder verder uitgelegd.

Nadat uw website opgeleverd is ontvangt u de link, gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u inloggen in het Joomla CMS, via een scherm dat er grofweg alsvolgt zal uitzien:

Joomla inloggen

Na inloggen krijgt u, afhankelijk van de toebedeelde rechten, het dashboard te zien. Vanaf daar kunt u bijvoorbeeld navigeren naar het artikelbeheer, alwaar u alle pagina's van uw website kunt bewerken. Het artikelbeheer ziet er grofweg alsvolgt uit:

Joomla artikelbeheer

Door op een artikel te klikken kunt u het betreffende artikel bewerken in een What You See Is What You Get (WYSIWYG) editor. Dit is een editor waarmee u zonder HTML kennis uw artikelen kunt bewerken, enigszins gelijkend op Microsoft Word:

Joomla WYSIWYG editor 

De functies van Joomla

Joomla geeft u de mogelijkheid om alle aspecten van uw website zelf te beheren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om alles door ons te laten beheren. Joomla geeft u o.a. de volgende mogelijkheden:

 • zelf pagina's (artikelen) toevoegen, bewerken, verwijderen, etc.,
 • een (bedrijfs)blog bijhouden,
 • uitgebreid gebruikersbeheer met rechtenbeheer,
 • menuknoppen toevoegen, bewerken, verwijderen, etc.,
 • mediabibliotheek; upload afbeeldingen en documenten,
 • hierachie: onbeperkt werken met secties, categoriën en niveaus,
 • archiefbeheer,
 • print en deel mogelijkheden voor elke pagina,
 • social media integratie,
 • meta zoekwoorden en omschrijvingen beheren (SEO),
 • toegangsniveau's voor medewerkers/auteurs,
 • modules en componenten installeren en beheren.

En indien ook webshop functionaliteit door ons geïmplementeerd is;

 • producten toevoegen aan het assortiment,
 • omschrijvingen, kleuren, maten, gewichten, prijzen en foto's toevoegen
 • verzendkosten en koeriers beheren
 • betaalmethoden zoals Paypal en iDeal beheren.
Hoe werkt Joomla?

Laat uw Joomla website door ons bouwen

Er zijn vele webdesigners die met Joomla werken. Maar weinigen hebben een zo lange ervaring met Joomla als wij (als sinds Mambo, dus vanaf vóór 2005). Dat merkt u in het proces: minder gedoe, snellere oplevering en we benutten elke functie van het systeem optimaal. Daarnaast kunnen we met ons bijzondere Joomla webhosting platform de perfecte randvoorwaarden realiseren.

 • Snelle bouw en oplevering
 • Joomla cursus beschikbaar
 • Speciale Joomla hosting
 • Altijd één contactpersoon voor uw vragen
 • Jarenlange ervaring en tevreden klanten
Joomla website laten bouwen

Referenties

 • BoVeSaw B.V.

  Voor de tweede keer onze site laten bouwen door Als een Rode Lap.
  Ging super snel en zij denken mee in ontwerp en oplossingen. Ik kan ze echt wel aanbevelen!


 • Tiltechniek B.V.

  In de afgelopen jaren heeft Als een rode lap diverse websites voor ons gemaakt. Door hun deskundigheid, loyaliteit en betrokkenheid verloopt de samenwerking vlot en soepel. Last minute acties of foutmeldingen worden snel en naar volle tevredenheid afgewikkeld. Ze zijn dé professionele partner voor onze internetuitingen.

 • Fijnland

  Samenwerken met Elco is samenwerken met iemand die naast verstand van zaken ook gevoel voor verhoudingen, letterlijk en figuurlijk, heeft.

 • Regio Hart van Brabant

  Flexibel, prompte reactie, uitstekende bereikbaarheid en service en bovenal zeer plezierig in omgang. Daarnaast hanteren zij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking.

 • 3D Echo Barendrecht

  Vanwege een storing binnen Joomla, contact opgenomen met Alseenrodelap.nl om dit op te kunnen lossen. Wel voornemens een nieuwe layout van te website te willen laten maken, dit is in een stroomversnelling gekomen door de adequate reactie van Elco en het vertrouwen dat werd gegeven tijdens het contact. Binnen zeer korte tijd was de nieuwe layout gemaakt en online. Tussentijds allerlei aanpassingen en wensen doorgegeven, welke binnen de mogelijkheden zijn aangepast.

 • Elegant Hedel

  Alseenrodelap.nl is een serieuze partner die weten waar ze over praten en die met je meedenken. Ik ben zeer tevreden over de webshop die ze hebben ontworpen voor mijn schoonheidssalon Elegant. Ook in de toekomst kan ik met mijn vragen bij hen terecht wat voor mij een grote meerwaarde heeft.

 • Luz Azul Trainingen

  We hebben Als een Rode Lap leren kennen als een vakbekwame en servicegerichte websitebouwer. Zij stellen meedenken op prijs en honoreren waar mogelijk de wensen van de klant. Ook komen zij met suggesties voor verbeteringen en/of aanvullingen, zonder daarbij te pushen. Kleine aanpassingen en advies zijn vanzelfsprekende onderdelen van de geboden service. Kortom: een prima partner voor elke zzp-er, bedrijf of organisatie.

 • Regio Hart van Brabant / Midpoint Brabant

  Elco van Berkel (Als een Rode Lap) heeft voor ons congres de website ingericht en filmmateriaal gemonteerd. Hij werkt snel en denkt goed mee. Hij is realistisch in het managen van verwachtingen: dit kan wel, dat is mogelijk niet haalbaar, maar we kunnen het wel zo en zo oplossen - wat de samenwerking heel prettig maakt. Bovendien doet hij dit allemaal voor een heel scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Absoluut aan te raden!

 • Coatcontrol

  Fijn persoonlijk contact, die goed naar ons geluisterd heeft wat wij met de website willen weergeven. De site is zelf op ieder moment aan te passen. Mocht je tegen een probleem aanlopen heb je zo antwoord of wordt het opgelost.

 • Bluebirdy

  Van ontwerp bedrijfslogo, opzetten webpagina, webdesign tot voor mij zeer waardevolle allerhande adviezen. Deze startende ondernemer had geen beter start van zijn bedrijf kunnen wensen met "alseenrodelap".

Klanten
Recente websites

Toegevoegde waarde

Wij zijn heel goed in het bouwen van Joomla websites die werken. Maar we doen meer: we maken fantastische foto's die écht een boodschap overbrengen en waarbij we bijvoorbeeld gebruik maken van een drone. Ook hebben we een hightech serverplatform waarop we een eigen supersnelle en stabiele cloud draaien, we maken hippe videoproducties en verrichten in-house al het technisch onderhoud.

Daarom kunnen we met recht zeggen: een website van ons is meer dan een website: er zit van alles achter, op en in dat de waarde groter maakt dan de som der delen.

Toegevoegde waarde

Joomla cursus

Heeft u uw Joomla website door ons laten bouwen? Dan leren we u vervolgens ook graag hoe Joomla werkt en hoe u zelf uw pagina's kunt beheren. Joomla is eenvoudig in gebruik. Toch kan het, vooral als u niet eerder zelf uw website actueel hebt gehouden, een drempel zijn om ermee te beginnen. Daarom bieden wij een cursus aan van 1 dagdeel voor maar €199,- bij u op locatie. Dan nemen we u mee door alle schermen en kunt u na afloop zelfstandig uw website actualiseren; ook als u niet handig bent met computers. Neem contact op.

Joomla cursus
 • Wij registreren .nl of .com domeinnamen binnen 24 uur .Onze hosting pakketten zijn geoptimaliseerd voor Joomla en Wordpress en werken uiteraard vanuit een Nederlands datacenter (TransIP). Bedoelt voor gebruikers die hoge eisen stellen aan snelheid, opslagruimte en stabiliteit. Ga naar hosting en domeinnamen.

 • Wij maken fantastisch mooie foto's voor allerlei thema's. Of het nou gaat om makelaardij, natuur, landschap, mensen, machines of objecten. Of de doelgroep nou willekeurige consumenten zijn of kritische kenners; onze foto's werken en voegen écht iets toe aan je verhaal. Ga naar fotografie.

 • Software die niet regelmatig voorzien wordt van updates is kwetsbaar voor hackers en bugs. Dat geld ook voor Joomla en Wordpress. Heb je zelf niet de zin, tijd of know-how om Joomla of Wordpress up-to-date te houden dan nemen wij deze zorgen graag uit je handen. Bekijk ons onderhoudspakket.

 • Je hebt veel tijd, moeite en geld gestoken in je website maar komt er achter dat er geen bezoekers komen. Is je website wel aangemeld bij -en geoptimaliseerd voor- zoekmachines? Dit is een tijdrovend proces en verdient een specialist met ervaring. Ga naar zoekmachine optimalisatie.

 • Wanneer je begint met ondernemen, of wanneer je onderneming zich herpositioneert op de markt, is het slim om de huisstijl te laten ontwerpen door een grafisch vormgever met oog voor detail en voor consistentie. Visitekaartjes, logo, banners, wij ontwerpen alles. Ga naar grafisch ontwerp.

Overige diensten

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg. Klik op een logo voor details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Logo 3dechobarendrecht
Elegant Hedel

© Als een Rode Lap / Studio Van Berkel
KVK 53581792 - BTW NL001889173B64.
Wij plaatsen analytische cookies.
Prijzen excl. 21% btw.
Algemene voorwaarden

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met de plaatsing van cookies, o.a. voor analytische doeleinden.