Wordpress informatie

Wordpress is een CMS dat werkt aan de 'achterzijde' van uw website. U kunt hierop inloggen en de pagina's van uw website beheren. Upload foto's en video's, schrijf een blog, voeg pagina's toe en publiceer!


Inleiding

Wordpress is misschien wel het meest gebruiksvriendelijke CMS beschikbaar. Omdat het wat minder flexibel is dan Joomla, is het juist wel iets gebruiksvriendelijker voor beginners. Wordpress gebruiken we daarom voornamelijk voor websites die relatief eenvoudig van opzet zijn of voor klanten die specifiek om Wordpress vragen.

Wordpress webdesign

Als u op zoek bent naar Wordpress webdesign dan bent u hier goed. Wordpress zit al jarenlang in ons webdesign DNA en we hebben er al vele websites mee gebouwd. Ga naar Wordpress webdesign om meer te lezen.

Let's go

Of het nu voor een bestaande Wordpress website is of voor een nieuwe: wij weten van aanpakken en nemen uw website graag onder onze hoede.


Geschiedenis van Wordpress

Wordpress bestaat sinds 2003 toen het zich afsplitste van B2/Cafelog. Sindsdien wordt het ontwikkeld door een team ontwikkelaars en door gebruikers die regelmatig code doneren en waardoor er regelmatig updates worden uitgebracht die functionaliteit toevoegd of problemen oplost.


Voor welke websites is Wordpress geschikt?

Wordpress onderscheid zich van andere systemen door zijn eenvoudige interface die gebruikers zonder veel poespas in staat stelt om hun content toe te voegen. Omdat het systeem zo simpel werkt is het voornamelijk geschikt voor kleine tot middelgrote websites en voor gebruikers die geen of weinig kennis hebben van het werken met websites.

Hoewel elk systeem natuurlijk een leercurve heeft, is de leercurve van Wordpress door zijn eenvoudige interface veel minder steil dan die van bijvoorbeeld Joomla. De interface van Wordpress is zo eenvoudig omdat het ook minder functionaliteit heeft dan bijvoorbeeld Joomla. Voor kleine websites is dit een voordeel omdat de gebruiker niet door functies heen hoeft die hij toch niet gebruikt. Maar voor middelgrote of grote websites mist Wordpress in vergelijking met Joomla wel functionaliteit en flexibiliteit. Wel zijn er voor veel functies (betaalde) extensies beschikbaar die functionaliteit aan Wordpress toevoegen.


Hoe werkt Wordpress?

Nadat wij uw website hebben opgeleverd krijgt u van ons een link, gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u inloggen in Wordpress, via een scherm dat er grofweg alsvolgt zal uitzien:

Wordpress login scherm

Na inloggen krijgt men het dashboard te zien.

Wordpress dashboard

U kunt bestaande 'berichten' openen of nieuwe berichten maken in een editorscherm dat er alsvolgt uitziet:

Wordpress WYSIWYG editor

 


Functionaliteit

Wordpress geeft u de mogelijkheid om vrijwel alle aspecten van uw website zelf te beheren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om alles door ons te laten beheren. Wordpress geeft u o.a. de volgende mogelijkheden:

 • nieuws, producten of aanbiedingen zijn volledig aanpasbaar,
 • zelf pagina's (artikelen) toevoegen, bewerken, verwijderen, etc.,
 • een (bedrijfs)blog bijhouden,
 • widgets toevoegen middels drag-and-drop,
 • menuknoppen toevoegen, bewerken, verwijderen, etc.,
 • mediabibliotheek; upload uw afbeeldingen en documenten,
 • hierachie: onbeperkt werken met secties, categoriën en niveaus,
 • print en deel mogelijkheden voor elke pagina,
 • social media integratie,
 • meta zoekwoorden en omschrijvingen beheren (SEO),
 • modules en componenten installeren en beheren.

Contact

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.