Toegankelijkheid

Skip to main content

Joomla 3 naar Joomla 4 laten upgraden

Joomla 3 naar Joomla 4 laten upgraden

Op 17 augustus 2021 is Joomla 4 uitgekomen! Een grote dag voor de Joomla community en iedereen die een Joomla website heeft. Nu is de vraag: hoe kunt u uw website van Joomla 3 naar Joomla 4 laten upgraden?

Het upgraden van Joomla 3 naar Joomla 4 is over het algemeen erg eenvoudig. Het zijn de plug-ins en extensies die het lastiger maken. Welke plug-ins zijn compatibel met Joomla 4 en welke nog niet? Zijn er eventueel goede vervangers? Kunnen sommige plug-ins misschien helemaal weggelaten worden?

Joomla 3 naar Joomla 4 door een webdesigner

Laat de upgrade van Joomla 3 naar Joomla 4 door een Joomla webdesigner doen. Wij zijn gespecialiseerd in Joomla 3 en Joomla 4 en verzorgen dagelijks Joomla websites updates. Voor elke update maken we een plan op maat dat grofweg bestaat uit het volgende:

  1. We inventariseren uw plug-ins en de compatibiliteit met Joomla 4.
  2. Bij plug-ins die niet compatibel zijn adviseren we een alternatief en voeren dit uit.
  3. We maken een back-up van uw bestanden en MySQL database zodat we altijd terug kunnen.
  4. We upgraden Joomla 3 tenminste naar Joomla 3.10.
  5. We upgraden alle extensies en upgraden vervolgens Joomla 3 naar Joomla 4.
  6. Klaar!

Wat kost upgraden van Joomla 3 naar Joomla 4?

Heeft u bij ons een Joomla onderhoudspakket? Dan proberen we de upgrade gratis door te voeren. Of dit lukt hangt af van de compatibiliteit van de geïnstalleerde plug-ins.

Heeft u geen onderhoudspakket bij ons? Dan is de prijs afhankelijk van de eerder genoemde plug-ins (aantal en compatibiliteit). Zoals u leest maken we een compleet plan. Meestal plaatsen we eerst uw Joomla 3 website op een staging omgeving waar we de website kunnen updaten zonder dat uw bezoekers er last van hebben. Als alles werkt na de update van Joomla 3 naar Joomla 4 dan plaatsen we hem weer terug en vervangt Joomla 4 uw oude Joomla 3 website.

De kosten voor het updaten van Joomla 3 naar Joomla 4 zonder onderhoudspakket hangen van veel factoren af, maar zijn gemiddeld tussen de €1000 en €1500.

Waarom upgraden van Joomla 3 naar Joomla 4?

Joomla 3 raakt verouderd en Joomla 4 is nieuw. Voor Joomla 3 komen in de loop van de tijd steeds minder updates uit voor beveiligingslekken en functionaliteit. Dat betekend dat wanneer u uw website niet update, uw website uiteindelijk kwetsbaar zal worden voor hackers. Dit kan gegevensverlies, datalekken en beschadiging van uw bedrijfsimago tot gevolg hebben. 

Contact

Neem contact op voor het upgraden van Joomla 3 naar Joomla 4.

Joomla 3 naar Joomla 4 laten upgraden

Contact

Heeft u vragen? Meer informatie of een offerte ontvangen?

Contact