Toegankelijkheid

Skip to main content

Website archivering

Website archivering

Wij verzorgen website archivering voor organisaties die bijvoorbeeld moeten voldoen aan de Archiefwet 1995, de richtlijn archiveren overheidswebsites, voor preservering of compliancy. Wilt u voordelig uw website laten archiveren? Dan zit u bij ons goed.

Bij website archivering maken we naar keuze elke dag, week of maand een snapshot van uw hele website en bewaren deze in een .warc archief. Dat is de internationale ISO 28500 standaard voor het archiveren van websites. Het gaat al snel om grote hoeveelheden data dus we hebben hiervoor een speciaal opslagplatform ontwikkeld waarop we de website archieven naar keuze 10 of 20 jaar kunnen bewaren. Bij ons kunt u altijd zelf uw .warc archieven downloaden dus u zit nooit aan ons vast.

Onze .warc website archieven voldoen aan de technische eisen uit de richtlijn archiveren overheidswebsites. Ze worden opgedeeld in bestanden van max. 1 GB, zonder compressie en met een uniform bestandsnaampatroon. In elk archief staat alle content, requests en responses en na creatie wordt het opgeslagen .warc website archief ondertekend met een MD5 sleutel. Onze opslag bevind zich bij het Nederlandse TransIP in het DCG datacenter te Amsterdam. TransIP heeft certificeringen voor ISO 27001:2013, NEN 7510:2017 en ISO 9001:2015. Organisaties en overheden die hun website laten archiveren door ons zijn daardoor goed op weg om te voldoen aan de wettelijk gestelde eisen aan website archivering.

Live terugkijken

Ons platform biedt daarnaast de mogelijkheid aan u en uw bezoekers om uw website live terug te kijken. In een kalenderweergave klikt u op een dag/tijd en u ziet direct de website zoals die op dat moment gepubliceerd was. U kunt zelfs over de gearchiveerde website heen browsen alsof die nu live staat.

Voor elke website en elk CMS

Onze website archivering crawlt uw website zoals een bezoeker over uw website zou navigeren en is dus niet afhankelijk van uw CMS. Het werkt op elke website.

.warc archieven

De archieven die wij maken tijdens website archivering worden opgeslagen in het .warc formaat en na creatie direct met een MD5 sleutel ondertekend. Onze website archivering .warc archieven zijn conform ISO 28500 - dat is de internationale standaard voor het offline bewaren van complete websites - en zijn dus te openen in allerlei gespecialiseerde programma's. Onze .warc archieven zijn door u en uw bezoekers zonder onze tussenkomst te downloaden uit onze databank. Dit is dus conform de richtlijn archiveren overheidswebsites.

Waarom website archivering?

Het doel van website archivering, vooral als het gaat om de Archiefwet en voor overheidswebsites, is dat alle gepubliceerde informatie beschikbaar moet blijven voor het publiek. Ook als de website later aangepast wordt. Dit is bijvoorbeeld nodig voor burgers die recht willen halen, voor onderzoekers en journalisten. Als handvat geeft de richtlijn archiveren overheidswebsites aan dat een dagelijkse frequentie voor het laten archiveren van overheidswebsites in de meeste gevallen voldoende is. Voor websites die nauwelijks wijzigen zou dit zelfs minder vaak kunnen, resulterend in minder hoge kosten.

Website archivering kosten

De uiteindelijke kosten voor website archivering zijn afhankelijk van de complexiteit en het formaat van uw website, de frequentie van het maken van snapshots en de gewenste bewaartermijn. Voor bijvoorbeeld de website van een kleine gemeente bedragen de kosten bij ons gemiddeld €1000,- per jaar, dat valt dus enorm mee. Neem contact op voor een prijsopgave voor maat.

Contact

Wij bieden prijstechnisch gunstige website archivering aan en voorzien u graag van een vrijblijvende offerte. Neem contact met ons op, dan indexeren we uw website om te zien hoe complex/groot die is en kunnen we u vertellen wat de kosten zullen zijn. We denken graag met u mee en voorzien in oplossingen op maat.

Contact

Website archivering

Contact

Heeft u vragen? Meer informatie of een offerte ontvangen?

Contact