Verbeterde toegankelijkheid

11 februari 2022
Verbeterde toegankelijkheid

We zijn continu bezig met het verbeteren van onze website. Niet alleen door hem mooier te maken, maar ook door hem duidelijker en toegankelijker te maken voor mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking. We hebben hier een grote stap in gezet.

Voorheen maakten we onze website (iets) toegankelijker voor mensen met een visuele beperking via de mogelijkheid om met een knop de letters op de pagina's te vergroten. Deze functie was verder erg beperkt.

Nieuwe functionaliteit

Door het toepassen van nieuwe technieken kunnen we met deze knop nu een geheel aangepaste CSS template inladen. Dat betekend dat we meer kunnen doen dan alleen letters groter weergeven; we kunnen in feite alles aanpassen. Zo zorgen we op de hele website voor meer contrast (WCAG 2.1 level AAA), zijn weblinks beter onderscheiden, worden afleidende visuele elementen verborgen en worden formulieren duidelijker weergegeven.

Deze knop om dit in te schakelen heeft een prominente plaats rechts onderin het scherm, ongeacht de pagina of de positie van de bezoeker op de pagina. Dit maakt de knop goed vindbaar (test hem eens uit!).

Doelgroep

Wist u dat 8% van de mannen en 0,5% van de vrouwen kampt met kleurenzienstoornis? Dit zijn in totaal zo'n 1,3 miljoen Nederlanders. Zij zien bijvoorbeeld sommige kleuren niet of anders dan de meeste andere mensen. Sommigen zien helemaal geen kleuren. Voor deze doelgroep is het belangrijk dat elementen op uw website voldoende contrast hebben en dat de functie van elementen niet alleen met kleur maar ook door vorm duidelijk gemaakt wordt.

Een grote groep mensen is ook gevoelig voor teveel beweging op een website of heeft moeite met het lezen van kleine letters.

De 'toegankelijkheidsmodus' die ingeschakelt wordt met de knop rechts onderaan onze website maakt de website iets minder fraai om te zien voor de meesten, maar juist heel duidelijk om te lezen en navigeren voor de genoemde doelgroep.

We sluiten niemand uit en willen onze website optimaal bereikbaar maken voor iedereen. In de toekomst hopen we deze nieuwe manier van het toegankelijk maken van een website ook voor veel klanten te mogen realiseren.

 

Andere nieuwsitems:

Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact

Vragen?

U heeft waarschijnlijk nog vragen en wij komen graag achter uw wensen. Neem snel contact op.