Toegankelijkheid

Skip to main content

Joomla 3.5 stable uitgebracht

22 maart 2016
Joomla 3.5 stable uitgebracht

Gisteren, 21 maart 2016, is Joomla 3.5 stable uitgebracht door het Joomla ontwikkelteam. Zoals eerder al vermeld biedt deze versie van Joomla o.a. ondersteuning voor PHP7 wat in theorie een snelheidsverbetering betekend.

Andere functies zijn dat u gemaild wordt als er een update beschikbaar is en de toevoeging van andere functies die extra gebruiksgemak bieden binnen het CMS. Ook is het nieuwe Joomla 3.5 sneller in gebruik.

Moet ik nu updaten?

Voor nu raad ik af om direct naar Joomla 3.5 te updaten tenzij je er 100% zeker van bent dat de plug-ins, componenten en modules die je op je website gebruikt compatibel zijn met Joomla 3.5. In Joomla 3.4.8 zijn op dit moment geen ernstige beveiligingsproblemen aanwezig dus uitstel van korte duur is op dit moment niet erg.

Heeft u een Joomla onderhoudsabonnement?

Dan bekijk ik in de komende periode of uw website naar Joomla 3.5 ge-update kan worden en voer ik de update uit zodra blijkt dat de componenten, plug-ins en modules op uw website geschikt zijn voor Joomla 3.5.

Updaten naar Joomla 3.5

Joomla is te updaten van 3.4.8 naar 3.5 via de in Joomla aanwezige update functie, maar het geniet de voorkeur om te updaten via Installatron in Directadmin. Dan word er namelijk een back-up gemaakt van uw website en kunt u deze herstellen mocht er iets mis gaan. U kunt Joomla 3.5 ook downloaden via de officiële website: https://www.joomla.org/3/nl/.

PHP 7 activeren

Per domein kunt u in Directadmin PHP7 activeren. Ga in Directadmin naar de instellingen van de domeinnaam en activeer PHP7 als er zich op die domeinnaam geen applicaties meer bevinden die niet geschikt zijn voor PHP7. Let op: ook losse Joomla componenten, plug-ins of modules kunnen wel geschikt zijn voor Joomla 3.5 maar nog ongeschikt voor PHP7. Gaat er toch iets fout? Dan kunt u gewoon weer PHP5 selecteren.


Wij zijn full-service provider als het gaat om o.a. fotografie, webdesign, webhosting en het maken van super gave filmpjes.

Laatste nieuwsitems:

Contact

Wilt u aan de slag? Meer informatie krijgen of weten wat iets kost? Neem contact op. Wij reageren snel.

Contact