Trouwfotograaf

Trouw
fotograaf

  • De mooiste dag van jullie leven laten vastleggen door een ervaren trouwfotograaf? Eentje die elke lach, elke traan en elke gebeurtenis op zijn mooist op beeld weet te vangen? Welkom bij trouwfotograaf Elco. Ik kom graag bij jullie langs om de mogelijkheden te bespreken.

  • Onze Trustpilot pagina staat vol met lof van klanten. Zij waarderen de persoonlijke aandacht, de vriendelijke prijzen, de kennis, kwaliteit en flexibiliteit.

Trouwfotograaf

Sinds 2005 ben ik, Elco, fotograaf. Inmiddels heb ik een jarenlange ervaringopgebouwd en kennis opgedaan over apparatuur, licht en composities en vrijwel alle combinaties van camera instellingen. Hiermee maak ik steeds de mooiste foto's. Van producten, van huizen, steden en landschap, maar bijvoorbeeld ook trouwfoto's. Welkom bij de leukste trouwfotograaf uit Waalwijk! Neem contact op.

WIE ZIJN WIJ

Aangenaam! Ik ben Elco, ondernemer. Ik ben van jongs af aan bezig met het web, fotografie en ontwerpen. Ik ben een echte allrounder en een perfectionist met een hands-on mentaliteit. Deze eigenschappen benut ik graag ten gunste van klanten en projecten.

Om mij heen bevindt zich een netwerk van specialisten die per project ingevlogen kunnen worden zoals tekstschrijvers, vormgevers en videobewerkers. Daarom wordt er meestal in de 'wij' vorm gecommuniceerd.

De naam Als een Rode Lap staat voor ons vermogen om doelgroepen in beweging te brengen zoals een rode lap een stier in beweging brengt.

WERKEN MET ONS

Wij werken voornamelijk met open-source software die al door de harde internetwereld is getest, zoals Joomla en Wordpress. De kracht ligt hem in de flexibiliteit, veiligheid en functionaliteit die deze software biedt.

Korte lijntjes zorgen ervoor dat afspraken nagekomen worden. U heeft altijd mij als contactpersoon en ik ken uw project van binnen en van buiten.

Ook in de avonduren en weekenden zijn wij vaak aan het werk. Dit zorgt voor snelle oplevertijden en een goede bereikbaarheid.

Over ons

Recente trouwfoto's


Trouwfotograaf Waalwijk

Trouwfotograaf Tilburg

Trouwfotograaf Den Bosch

Welkom bij jullie trouwfotograaf uit Waalwijk. Ik trouwfotograaf in Waalwijk, trouwfotograaf in Tilburg en trouwfotograaf in Den Bosch. Omdat ik in deze regio geboren ben en deze steden goed ken, weet ik de mooiste plekjes te vinden voor fantastische trouwfoto's. Als jullie ook in Waalwijk, Tilburg of Den Bosch (of deze regio) wonen kom ik graag vrijblijvend bij jullie op gesprek om jullie wensen te bespreken.
Trouwfotograaf

Kosten voor trouwfotogaaf

Kosten voor bruiloft fotografie

Omdat elke bruiloft anders is werk ik op basis van een uurtarief van €210 incl. btw. Dit is inclusief reis- en parkeerkosten binnen Nederland, selectie en nabewerking en materiaalkosten. Jullie krijgen alle gemaakte foto's bewerkt digitaal aangeleverd. De mooiste foto's, meestal zo'n 30 stuks, bewerk ik extra.

Ik kan jullie dag bijvoorbeeld gedurende 8 uur vastleggen voor maar €1680, goedkoper dan de pakketprijs bij veel andere fotografen. Dit is vaak lang genoeg voor het aankleden van de bruid en de bruidegom, het ophalen van de bruid, de ceremonie, de receptie en ook nog een fotoshoot van jullie samen.

Liever minder geld uitgeven? Vaak duurt alleen de ceremonie, de receptie en een fotoshoot van jullie samen maar zo'n 5 uur, á €1050.

Je zit bij mij ook niet vast aan een veel te duur trouwalbum; je krijgt alle foto's digitaal en kunt zelf ergens een leuk hardcover album laten samenstellen! Uiteraard kan ik dit wel voor jullie regelen als jullie dat liever hebben.

Kosten voor trouwfotograaf

Trouwfotograaf informatie

Als bruidspaar ga je natuurlijk niet over 1 nacht ijs, ook niet in de keuze voor een trouwfotograaf. Bruiloft fotografie is een specialisme. Jullie willen iemand met ervaring, met een prettige persoonlijkheid en een fijne werkwijze. Hieronder het antwoord op veelgestelde vragen, maar ik kom natuurlijk graag vrijblijvend langs dus neem contact op.

 

Wat maakt een trouwfotograaf zo duur?

Een uurtarief van €210,- lijkt om van te dromen. Toch ligt dat anders. Zonder BTW blijft er ongeveer €173,- over. Vervolgens is er voor elk uur fotograferen achteraf nog een uur selectie en nabewerking nodig. Van het resterende bedrag moeten investeringen worden gedaan zoals computers en software, twee fullframe camera's met lenzen van hoge kwaliteit en nette kleding. Wat overblijft is een uurtarief van ongeveer €50,- waar overige bedrijfskosten en inkomstenbelasting nog van af gaan.

Wat voor apparatuur wordt er gebruikt?

Ik heb altijd twee camera's bij; daardoor hoef ik niet steeds van lens te wisselen en kan ik toch verder als er technisch iets mis gaat met een camera. Ik gebruik twee Sony A7 mark II fullframe camera's gecombineerd met originele lichtsterke Sony / Sony G master objectieven gemaakt met zeer hoogwaardig glas en speciaal voor fullframe camera's. Bij elkaar is dit een investering van zo'n €8000 die om de zoveel tijd herhaalt moet worden.

Wat heb je nodig van ons?

Ik vind het fijn om een schema te krijgen waarop de tijden vermeld staan, de volledige adressen van waar ik moet zijn, indien van toepassing de naam en het nummer van de ceremoniemeester, de route die jullie eventueel lopen, en eventuele wensen v.w.b. de foto's en de eventuele fotoshoot.

Wat als de fotograaf ziek is?

Binnen het uurtarief zit geen back-up fotograaf. Die kost namelijk geld, die moet zichzelf op de betreffende dag vrij houden. Bij sommige concurrenten zit dit in de pakketprijs en betaal je hier sowieso voor, ik laat de optie liever aan jullie. Veel bruidsparen kennen wel iemand die in een noodgeval de foto's wil maken. Maar ik kan voor jullie ook een back-up fotograaf vastleggen. De kosten daarvan hangen af van meerdere factoren maar bedragen meestal zo'n €500 bovenop het afgesproken tarief. Sowieso meld ik me natuurlijk pas af als ik echt heel ziek ben; buikloop en overgeven zijn niet handig voor een trouwfotograaf.

Wat trek je aan op onze bruiloft?

Over het algemeen draag ik nette herenschoenen, een nette spijkerbroek of pantalon en een nette blouse. Het hangt een beetje af van de temperatuur en van jullie wensen, maar mijn kleding moet natuurlijk praktisch zijn. Ervaring leert dat een volledig pak dat niet is. Ik moet steeds snel bij mijn twee camera's kunnen en ik wil ook niet bang hoeven te zijn om vies te worden in gras of zittend op een vloer om de mooiste hoek te pakken voor een foto.

Welke stijl fotografeer je het liefst?

Ik ben het liefst onopvallend en niet-storend aanwezig op jullie trouwdag, waarbij de nadruk niet ligt op geposeerde foto's maar juist op de trouwdag zoals die is: spontaan, ongedwongen en eerlijk. Natuurlijk gebeurd het op sommige momenten wel dat ik mensen met elkaar laat poseren of dat ik tijdens de fotoshoot aanwijzingen geef aan jullie.

Eet je met ons mee?

Over het algemeen zorg ik dat ik zelf een broodje en wat drinken bij me heb. Tijdens lange dagen en wanneer ook het avondeten vastgelegd moet worden dan is het prettig als ik ook wat kan eten, maar plan mij niet aan tafel bij jullie of de gasten; het diner is een belangrijk moment voor jullie samen met jullie gasten. Als ik ergens in de buurt kan zitten zodat ik zo nu en dan spontane momenten kan vangen, dan is het prima! Daarnaast ben ik al dankbaar voor een kom soep en een broodje.

Hoe lang voordat we de foto's ontvangen?

Na jullie trouwdag ga ik direct aan de slag om de foto's te selecteren (slechte foto's verwijderen) en na te bewerken (alle foto's worden bewerkt op licht en contrast). Van de mooiste 30 foto's maak ik vervolgens ook nog prachtige versies in zwart-wit of andere artistieke effecten. Jullie ontvangen meestal binnen 2 tot 4 weken alle foto's.

Hoe ontvangen wij de foto's?

Ik lever de foto's altijd digitaal aan in volledig formaat (24,3 megapixel). Om het milieu niet extra te belasten gebeurd dat middels een downloadlink die jullie per e-mail van mij ontvangen. Jullie kunnen vervolgens zelf bij diverse aanbieders terecht voor het samenstellen van een hardcover album met de foto's die jullie het mooist vinden.

Hoeveel foto's neem je?

Op een gemiddelde bruiloft neem ik 1000 tot 1500 foto's. In de selectie achteraf vallen er altijd enkele tientallen af, maar ik heb geen limiet. Ik doe mijn uiterste best om op de dag zelf elk mooi moment vast te leggen en dat werkt niet als ik steeds op de teller moet kijken. Alle foto's die de selectie overleven ga ik (basis)nabewerken en krijgen jullie toegestuurd! En van de mooiste 30 foto's maak ik extra nabewerkte versies in bijvoorbeeld zwart-wit of met andere artistieke effecten.

Neem je zelf verlichting mee?

Ik maak gebruik van lichtsterke objectieven en fullframe camera's, dus tenzij een ruimte echt heel slecht verlicht is kan ik prima zonder extra lichtbronnen. Je wilt immers ook geen afleidende flitsen tijdens de ceremonie. Voor andere momenten waarop er toch een flits nodig is, heb ik altijd een professionele draadloze flitsset (op batterijen) bij me.

Hoe en wanneer kunnen we betalen?

Een bruiloft fotograferen is enorm veel werk in de voorbereiding, de uitvoering en de nabewerking. Om niet voor verrassingen te komen staan vraag ik daarom een aanbetaling van de helft van het totaalbedrag. Om jullie ook zekerheid te bieden hoeft de andere helft van het totaalbedrag pas betaald te worden na het afleveren van de foto's. Voor elke deelbetaling ontvangen jullie netjes een factuur die per bankoverschrijving of met iDeal betaald kan worden.

Offerte aanvragen? Lastige vragen stellen over trouwfotografie? Informatie krijgen?
Trouwfotograaf informatie
Flexibel, prompte reactie, uitstekende bereikbaarheid en service en bovenal zeer plezierig in omgang. Daarnaast hanteren zij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking.
H. de Kort, Regio Hart van Brabant
Klanten

Klanten

Wij werken voor mooie merken in diverse markten. Van bedrijf tot overheid en van retailer tot gezondheidszorg.
Klik op een logo voor details.

Logo Den Bosch
Logo Luzazultrainingen
Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met de plaatsing van cookies, o.a. voor analytische doeleinden.
Ok Weigeren