Bruiloft fotografie

Trouwfotograaf Elco

De mooiste dag van jullie leven laten vastleggen door een ervaren fotograaf? Eentje die elke lach, elke traan en elke gebeurtenis op zijn mooist op beeld weet te vangen? Welkom bij trouwfotograaf Elco. Ik kom graag bij jullie langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op! 

Sinds 2005 ben ik, Elco, fotograaf. Inmiddels heb ik een jarenlange ervaring opgebouwd en kennis opgedaan over apparatuur, licht en composities en vrijwel alle combinaties van camera instellingen. Hiermee maak ik steeds de mooiste foto's. Van producten, van huizen, steden en landschap, maar bijvoorbeeld ook trouwfoto's. Welkom bij de leukste trouwfotograaf uit Waalwijk!

 

Wie ben ik

De naam Als een Rode Lap werd geboren in de zoektocht naar een pakkende naam die staat voor uitdagendheid, gedrevenheid. Mijn diensten brengen doelgroepen in beweging zoals een rode lap een stier in beweging brengt.

Het bedrijf wordt gedreven door mij, Elco. Om mij heen bevind zich een netwerk van specialisten die diverse disciplines tot in de puntjes beheersen, die per project ingevlogen kunnen worden. Denk daarbij aan tekstschrijvers, grafisch vormgevers, sparringpartners, videobewerkers en back-up fotografen.

Fotograaf uit Waalwijk

Waarom ik?

Ik werk met fullframe camera apparatuur en professionele lenzen van o.a. ZEISS. Ik werk op bruiloften altijd met 2 camera's (Sony A7II) zodat technisch falen nooit het einde betekend Mijn foto's zijn 24,3MP groot zodat er achteraf altijd nog bijgesneden kan worden en voor hoge kwaliteit drukwerk op groot formaat.

Korte lijntjes zorgen ervoor dat afspraken nagekomen worden. Je hebt altijd 1 contactpersoon, namelijk mijzelf, die helemaal op de hoogte is van jullie wensen.

Alle kennis is opgedaan in het 'veld', ik ben zeer flexibel en denk graag met jullie mee.

Over ons

Recente foto's


2000x1500 Bomen
2000x1500 Gang
2000x1500 Fortis
Fotoshoot 2
2000x1500 Kantoor
2000x1500 Koeien
2000x1500 Maasboulevard
Fotoshoot
2000x1500 Snelweg
2000x1500 Waalwijk Zwartwit
960x720 Terras
960x720 Windmolens
960x720 Woontoren
960x720 Zon Boom
960x455 Beeksebergen
960x455 Dbnacht
960x455 Efteling
960x455 Waalwijk

Trouwfotograaf Waalwijk

Trouwfotograaf Tilburg

Trouwfotograaf Den Bosch

Welkom bij jullie trouwfotograaf uit Waalwijk. Natuurlijk werk ik in Waalwijk, maar ik ben ook trouwfotograaf in Tilburg en trouwfotograaf in Den Bosch. Omdat ik zelf in deze regio geboren ben en deze steden goed ken, ken ik de mooiste plekjes in de stad en de regio. Als jullie ook in Waalwijk, Tilburg of Den Bosch (of deze regio) wonen kom ik graag vrijblijvend bij jullie op gesprek om jullie wensen te bespreken.

Kosten voor trouwfotogaaf

Kosten voor bruiloft fotografie

Omdat elke bruiloft anders is werk ik op basis van uurtarief (€210 incl. btw.) in plaats van pakketprijzen. Mijn uurtarief is inclusief reis- en parkeerkosten binnen Nederland, selectie en nabewerking en materiaalkosten. Jullie krijgen alle gemaakte foto's bewerkt digitaal aangeleverd. De mooiste foto's, meestal zo'n 30 stuks, bewerk ik extra.

Ik jullie dag bijvoorbeeld gedurende 8 uur vastleggen voor maar €1680, goedkoper dan de pakketprijs bij veel andere fotografen. Dit is vaak lang genoeg voor het aankleden van de bruid en de bruidegom, het ophalen van de bruid, de ceremonie, de receptie en ook nog een fotoshoot van jullie samen.

Liever minder geld uitgeven? Vaak is er voor alleen de ceremonie, de receptie en een fotoshoot van jullie samen maar 5 uur nodig, á €1050.

Veelgestelde vragen trouwfotografie

Als bruidspaar ga je natuurlijk niet over 1 nacht ijs, ook niet in de keuze voor een trouwfotograaf. Bruiloft fotografie is een specialisme. Jullie willen iemand met ervaring, met een prettige persoonlijkheid en een fijne werkwijze. Ik kom graag vrijblijvend bij jullie langs om alles te bespreken, maar hieronder alvast antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat maakt een trouwfotograaf zo duur?

Een uurtarief van €210,- lijkt er eentje om van te dromen. Toch ligt dat anders. Eerst gaat de BTW er af en blijft ongeveer €173,- over. Vervolgens moet het uurtarief nog door midden omdat voor elk uur fotograferen achteraf nog een uur selectie en nabewerking nodig is. Van het resterende bedrag moeten om de paar jaar investeringen worden gedaan zoals snelle computerapparatuur met speciale software, twee fullframe camera's met bijbehorende lenzen van de hoogste kwaliteit en nette kleding. Wat overblijft is een uurtarief van ongeveer €50,- waar overige bedrijfskosten en inkomstenbelasting nog vanaf gaan. Het gros van het uurloon zit hem dus in belasting en in apparatuur om voor jullie de mooiste foto's te maken.

Wat voor apparatuur wordt er gebruikt?

Er wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur. Zo heb ik altijd twee camera's bij; daardoor hoef ik niet steeds van lens te wisselen en kan ik toch verder als er technisch iets mis gaat met een camera. Ik gebruik twee Sony A7 mark II fullframe camera's gecombineerd met originele lichtsterke Sony / Sony G master objectieven gemaakt met zeer hoogwaardig glas en speciaal voor fullframe camera's. Bij elkaar is dit een investering van zo'n €8000 die om de zoveel tijd herhaalt moet worden.

Kunnen we vrijblijvend een keer afspreken en kennismaken?

Ja, graag zelfs! Ik kom graag zonder enige verplichting bij jullie langs. Dan kunnen jullie mij leren kennen en ik jullie, en kan ik jullie precies vertellen wat ik kan betekenen. Als de keuze daarna toch op een andere fotograaf valt dan is dat prima!

Wat heb je nodig van ons?

Ik vind het fijn om een schema te krijgen waarop de tijden vermeld staan, de volledige adressen van waar ik moet zijn, indien van toepassing de naam en het nummer van de ceremoniemeester, de route die jullie eventueel lopen, en eventuele wensen v.w.b. de foto's en de eventuele fotoshoot.

Wat als de fotograaf ziek is?

Binnen het uurtarief zit geen back-up fotograaf. Een back-up fotograaf kost namelijk geld, die moet zichzelf op de betreffende dag vrij houden en het moet er natuurlijk eentje zijn die ervaring heeft met bruiloften, niet zomaar iemand die ergens een goedkope camera op de kop heeft getikt en zichzelf fotograaf noemt. Bij sommige concurrenten zit dit in de pakketprijs en betaal je hier sowieso voor, ik laat de optie liever aan jullie. Veel bruidsparen kennen in de familie/kennissenkring namelijk wel iemand die in een noodgeval de foto's wil maken. Maar ik kan voor jullie ook een back-up fotograaf vastleggen. De kosten daarvan hangen af van meerdere factoren maar bedragen meestal zo'n €500 bovenop het afgesproken uurtarief. Deze fotograaf komt dan de foto's maken in geval van ziekte van mijzelf. Het is een afweging die jullie zelf mogen maken; zekerheid van een echte fotograaf, of kosten besparen. Sowieso meld ik me natuurlijk pas af als ik echt heel ziek ben; buikloop en overgeven zijn niet handig voor een trouwfotograaf. Als dat gebeurd ga ik altijd direct mijn netwerk af op zoek naar een vervanger, maar ik kan er zonder reservering vooraf nooit eentje garanderen.

Wat trek je aan op onze bruiloft?

Over het algemeen draag ik nette herenschoenen, een nette spijkerbroek of pantalon en een nette blouse. Het hangt een beetje af van de temperatuur en van jullie wensen, maar mijn kleding moet natuurlijk praktisch zijn. Ervaring leert dat een volledig pak dat niet is. Ik moet steeds snel bij mijn twee camera's kunnen en ik wil ook niet bang hoeven te zijn om vies te worden in gras of zittend op een vloer om de mooiste hoek te pakken voor een foto.

Welke stijl fotografeer je het liefst?

Ik ben het liefst onopvallend en niet-storend aanwezig op jullie trouwdag, waarbij de nadruk niet ligt op geposeerde foto's maar juist op de trouwdag zoals die is: spontaan, ongedwongen en eerlijk. Natuurlijk gebeurd het op sommige momenten wel dat ik mensen met elkaar laat poseren of dat ik tijdens de fotoshoot aanwijzingen geef aan jullie.

Eet je met ons mee?

Over het algemeen zorg ik dat ik zelf een broodje en wat drinken bij me heb. Tijdens lange dagen en wanneer ook het avondeten vastgelegd moet worden dan is het prettig als ik ook wat kan eten. Plan mij echter niet aan tafel bij jullie en de gasten; het diner is een belangrijk moment voor jullie samen met jullie gasten. Als ik ergens in de buurt kan zitten zodat ik eventuele speeches hoor aankomen en zo nu en dan spontane momenten kan vangen, dan is het prima! Plan voor mij ook geen uitgebreid diner; ik ben al dankbaar voor een kom soep en een broodje.

Hoe lang duurt het voordat we de foto's ontvangen?

Na jullie trouwdag ga ik direct aan de slag om de foto's te selecteren (slechte foto's verwijderen) en na te bewerken (alle foto's worden bewerkt op licht en contrast). Van de mooiste 30 foto's maak ik vervolgens ook nog prachtige versies in zwart-wit of andere artistieke effecten. Jullie ontvangen meestal binnen 2 tot 4 weken alle foto's.

Hoe ontvangen wij de foto's?

Ik lever de foto's altijd digitaal aan in volledig formaat (24,3 megapixel). Om het milieu niet extra te belasten gebeurd dat middels een downloadlink die jullie per e-mail van mij ontvangen. Jullie kunnen vervolgens zelf bij diverse aanbieders terecht voor het samenstellen van een album met de foto's die jullie het mooist vinden.

Hoeveel foto's neem je?

Op een gemiddelde bruiloft neem ik 1000 tot 1500 foto's. In de selectie achteraf vallen er altijd enkele tientallen af, maar ik heb geen limiet. Ik doe mijn uiterste best om op de dag zelf elk mooi moment vast te leggen en dat werkt niet als ik steeds op de teller moet kijken. Alle foto's die de selectie overleven ga ik (basis)nabewerken en krijgen jullie toegestuurd! En van de mooiste 30 foto's maak ik extra nabewerkte versies in bijvoorbeeld zwart-wit of met andere artistieke effecten.

Neem je zelf verlichting mee?

Ik maak gebruik van lichtsterke objectieven en fullframe camera's, dus tenzij een ruimte echt heel slecht verlicht is kan ik prima zonder extra lichtbronnen. Je wilt immers ook geen afleidende flitsen tijdens de ceremonie. Voor andere momenten waarop er toch een flits nodig is, heb ik altijd een professionele draadloze flitsset (op batterijen) bij me.

Hoe en wanneer moeten we betalen?

Een bruiloft fotograferen is enorm veel werk in de voorbereiding, de uitvoering en de nabewerking. Om niet voor verrassingen te komen staan vraag ik daarom een aanbetaling van de helft van het totaalbedrag. Om jullie ook zekerheid te bieden hoeft de andere helft van het totaalbedrag pas betaald te worden na het afleveren van de foto's. Voor elke deelbetaling ontvangen jullie netjes een factuur die per bankoverschrijving of met iDeal betaald kan worden.
Flexibel, prompte reactie, uitstekende bereikbaarheid en service en bovenal zeer plezierig in omgang. Daarnaast hanteren zij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking.
H. de Kort, Regio Hart van Brabant

Word ook een tevreden klant!